Zvonurile se confirmă. Oleg Țulea intenționează să revină în funcția de ambasador

Autor: , in Actualitate / Politic / 23 octombrie, 2020, 17:15

Zvonurile precum că Oleg Țulea ar urma să revină în postul de ambasador al țării noastre în Ungaria și să renunțe la fotoliul de ministru de Externe se confirmă. Potrivit liderului democraților, Pavel Filip, intenția lui Țulea urmează să fie discutată după alegerile prezidențiale. 

„Este adevărat că și-a exprimat dorința să-și continue activitatea în funcția de ambasador în Ungaria, dar, cu certitudine, vom reveni asupra acestei discuții după alegerile prezidențiale”, a declarat Pavel Filip în cadrul unui interviu la UNIMEDIA.

Amintim că la începutul lunii septembrie, potrivit unor surse ale Jurnal TV, fostul consilier al premierului Ion Chicu, Vitalie Dragancea, și actualul ministru de Externe, Oleg Țulea, ar fi într-o listă secretă a candidaților pentru funcția de ambasadori ai Republicii Moldova în străinătate.

Vitalie Dragancea, a negat precum că ar fi primit o astfel de propunere de a deveni ambasador, iar Oleg Țulea s-a eschivat de a oferi un răspuns.

Vezi și: Fostul consilier guvernamental Vitalie Dragancea și ministrul Oleg Țulea ar fi în lista de candidați pentru funcția de ambasador. Reacțiile celor doi

Oleg Țulea face parte din actualul cabinet de miniștri înaintat de democrați și numit în această funcție în urma oficializării coaliției PSRM – PDM. Totodată, amintim că la 25 martie, Țulea a fost rechemat din funcția de ambasador al R. Moldova în Ungaria și prin cumul, în Bosnia și Herțegovina, Croația și Slovenia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X