Când va fi organizată tragerea la sorți a preliminariilor europene pentru Cupa Mondială 2022

Autor: , in Actualitate / Sport / 24 octombrie, 2020, 08:00

Tragerea la sorţi a grupelor preliminare, faza europeană, pentru Cupa Mondială de fotbal din Qatar din 2022 va avea loc pe data de 7 decembrie la Zurich, în cadrul unei ceremonii virtuale, fără prezenţa reprezentanţilor federaţiilor naţionale din cauza pandemiei de Covid-19, a anunţat Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA), citată de agenţia EFE, transmite Agerpres.

Cele 55 de selecţionate europene vor intra la tragerea la sorţi transmisă în direct de FIFA.com, care va defini faza preliminară cu cinci grupe de câte şase echipe şi alte cinci grupe de câte cinci echipe.

Fiecare echipă îşi va întâlni adversarele în două manşe, între martie şi noiembrie 2021, iar câştigătoarele grupelor se vor califica direct la Cupa Mondială din Qatar din 2022. Echipele clasate pe locurile secunde vor disputa un play-off. La această fază vor participa şi primele două cel mai bine clasate câştigătoare de grupă din Liga Naţiunilor 2020-2021, dar care nu s-au calificat direct la Cupa Mondială şi nici nu au loc în play-off de pe locul al doilea din grupe.

Pentru a disputa play-off-ul, cele 12 echipe vor fi împărţite în trei grupe care vor disputa meciuri cu eliminare directă în martie 2022 şi în urma cărora vor fi stabilite ultimele trei echipe europene care vor merge în Qatar.

Pentru tragerea la sorţi din 7 decembrie, FIFA a explicat că cele 55 de selecţionate vor fi repartizate în şase urne, cinci dintre ele compuse din zece echipe şi una din cinci, conform clasamentului mondial pe care FIFA îl va publica pe 26 noiembrie.

Cele mai bune zece echipe vor fi plasate în urna 1, următoarele zece în urna 2 şi aşa succesiv până la ultimele cinci, care vor fi introduse în urna a şasea.

În momentul extragerii din urne, selecţionatele vor fi alocate unui grup de la A la J în ordine alfabetică (prima echipă va fi în Grupa A, a doua în Grupa B şi tot aşa succesiv. În cazul în care sunt restricţii în vigoare sau se aşteaptă să fie, echipa extrasă va fi alocată primului grup disponibil în ordine alfabetică.

Urna a şasea va conţine doar cinci echipe, care vor ocupa poziţia a şasea în grupele de la F la J.

Faza preliminară a Cupei Mondiale din 2022 a început deja în Africa, Asia şi America de Sud, disputându-se 146 de meciuri din cele 900 de partide programate şi la care 191 de echipe aspiră la cele 31 de locuri vacante. Qatarul, echipa gazdă, este calificată din oficiu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X