Plecările din „Pro Moldova”: Opoziția susține că va fi creată o nouă majoritate parlamentară

Autor: , in Actualitate / Politic / Populare / 24 octombrie, 2020, 14:18

Opoziția consideră că cei patru deputați care au anunțat vineri că părăsesc „Pro Moldova” ar urma să se regăsească într-o nouă majoritate parlamentară. 

Deputatul PAS Lilian Carp a menționat, în cadrul ediției din 23 octombrie a emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8, că a aflat încă acum două săptămâni că „Pro Moldova” va rămâne fără cinci deputați.

„Scenariul care va fi în condițiile în care Dodon va fi reales președinte: se va încerca formarea unei majorități din PSRM, neafiliații Eugen Nichiforciuc și Vladimir Andronachi, cei de la Partidul „Șor” și cinci care vor părăsi Pro Moldova”, a precizat acesta.

Vladimir Cebotari a declarat că „se discută pe culoarele parlamentului despre o nouă majoritate”, iar Iurie Reniță a remarcat că formarea unei noi coaliții este „visul de aur al lui Dodon” și că „alegerile prezidențiale au generat multe mișcări în cadrul mai multor partide”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, vicepreședintele Parlamentului din partea Platformei DA, Alexandru Slusari, a notat că „Dodon a bătut palma cu Șor în vederea creării unei majorității neoficiale în Parlament și păstrării acestui guvern”.

Sergiu Sîrbu, Grigore Repeșciuc, Eleonora Graur și Ruxanda Glavan au anunțat ieri că părăsesc Grupul parlamentar „Pro Moldova” și vor activa în calitate de deputați neafiliați.

Președintele „Pro Moldova”, Andrian Candu, a transmis că oamenii din partid sunt „liberi să se retragă atunci când nu mai sunt PRO MOLDOVA”. Potrivit lui, „în procesul de edificare a formațiunii s-ar putea să mai pierdem colegi”.

Grupul parlamentar „Pro Moldova”, creat în februarie curent, iar ulterior fiind fondat și un partid cu aceeași denumire, este constituit din foști deputați democrați, mulți dintre care au făcut parte și din alte formațiuni politice.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X