Președintele Poloniei s-a infectat cu noul coronavirus

Autor: , in Actualitate / Externe / 24 octombrie, 2020, 12:34

Preşedintele polonez Andrzej Duda a fost testat pozitiv la noul coronavirus, dar se simte bine, a anunţat ministrul secretar de stat pentru administraţia prezidenţială Blazej Spychalski sâmbătă, pe Twitter, relatează Reuters, dpa şi AFP, citate de Agerpres.

„Preşedintele a fost testat ieri (vineri – n.r.) pentru noul coronavirus. Rezultatul s-a dovedit a fi pozitiv. Preşedintele este bine. Suntem în contact cu serviciile medicale relevante”, a precizat Spychalski.

Nu se ştie cum s-a infectat preşedintele Duda, dar acesta a participat luni la un forum de investiţii la Tallin, unde s-a întâlnit cu preşedintele bulgar Rumen Radev, care a intrat apoi în izolare din cauza unui contact cu o persoană contaminată în ţara sa.

Infectarea lui Duda are loc în contextul în care ţara se confruntă cu o recrudescenţă a pandemiei de COVID-19, numărul de cazuri ajungând vineri la un record de peste 13.600.

Andrzej Duda, în vârstă de 48 de ani, are în mare parte un rol ceremonial, dar are puterea de a bloca legislaţia adoptată de parlament folosindu-şi dreptul de veto. El este un aliat al Partidului Lege şi Justiţie (PiS) la putere.

De sâmbătă în Polonia vor intra în vigoare mai multe restricţii pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, inclusiv o închidere de două săptămâni a restaurantelor şi barurilor, care nu mai pot decât să accepte comenzi. După ce toată ţara a intrat în „zona roşie”, polonezii sunt încurajaţi să lucreze de acasă, iar şcolile nu mai efectuează cursuri decât pentru primele trei clase.

Piscinele şi cluburile de sport au fost închise, adunările sunt limitate la cinci persoane, căsătoriile sunt interzise, iar numărul persoanelor strict limitat în magazine, transporturi şi biserici.

Ministerul Sănătăţii a raportat 153 de decese de COVID-19 vineri, ridicând totalul la 4.172 de la începutul pandemiei.

Sursa: Agerpres

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X