În Ucraina au loc alegeri locale. Scrutinul de duminică este considerat un test pentru partidul condus de Vladimir Zelensky

Autor: , in Actualitate / Externe / 25 octombrie, 2020, 11:57 Etichete:

În Ucraina, duminică, 25 octombrie, au loc alegeri locale. Pentru prima dată, scrutinul se desfășoară în conformitate cu noua legislație electorală. Până la această oră, din oficiali, a votat președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky împreună cu soția sa, Elena Zelenskaya, și președintele Radei Supreme, Dmitry Razumkov.

Astăzi ucrainenii aleg autoritățile executive locale. În conformitate cu noua legislație electorală, ucrainenii determină acum cine ar trebui să reprezinte un anumit partid din autoritățile publice locale.

Potrivit presei ucrainene, nu toate secțiile de votare s-au deschis la timp și nu sunt destule urne și cabine de vot. Începând cu ora 10:00, doar patru secții de votare (regiunile Donețk, Ivano-Frankivsk, Zhytomyr și Poltava) nu se deschisese, iar alte 65 și-au început activitatea târziu.

De la începutul zilei de 25 octombrie, poliția ucraineană a primit 383 de cereri și rapoarte cu încălcări. Au fost întocmite două protocoale administrative și au fost deschise șase proceduri penale. Șeful Poliției Naționale din Ucraina, Igor Klimenko, a declarat cele mai multe plângeri sunt privind mituirea alegătorilor. Astfel de fapte au fost înregistrate în regiunea Dnipropetrovsk și Kiev – au fost reținute două autobuze cu alegători, ce au fost aduse din regiunea Luhansk.

Și în regiunea Odesa, au fost reținute trei autobuze cu alegători, cărora li s-a cerut să voteze pentru 400 de grivne.

Totodată, de ziua tăcerii, 24 octombrie, Poliția din Ucraina a primit 1.042 de încălcări ale legislației electorale.

Alegerile locale de astăzi din Ucraina sunt considerate un test pentru formaţiunea Slujitorul poporului a preşedintelui ucrainean Vladimir Zelensky. La fel ca Zelensky, Kliciko este prooccidental, dar în trecut l-a susţinut pe rivalul şi predecesorul lui Zelenski, Petro Poroşenko, ales şef al statului în 2014, după plecarea preşedintelui prorus Viktor Ianukovici.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X