Intoxicații cu monoxid de carbon se înregistrează mai frecvent în ultima perioadă. Recomandările IGSU

Autor: , in Actualitate / Social / 25 octombrie, 2020, 11:13 Etichete:

Mai multe persoane din raioanele Republicii Moldova au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au suferit intoxicații cu monoxid de carbon. Potrivit datelor prezentate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în perioada 24 – 25 octombrie, au fost înregistrate trei cazuri în care, în urma utilizarii sobelor de încălzit, oamenii s-au adresat după ajutor.

Primul caz în care au suferit două persoane au avut loc în seara zilei de 24 octombrie în localitatea Puhăceni, raionul Anenii Noi. Un minor, în vârstă de 12 ani, și alt băiat, în vârstă de 18 ani, au solicitat serviciul de urgență după ce s-au simțit rău. Medicii ajunși la fața locului au stabilit că ambele persoane au simptome ale intoxicației cu monoxid de carbon. Victimele au primit îngrijiri medicale, fără a fi spitalizate.

Un alt caz similar a avut loc în seara zilei de 24 octombrie în localitatea Gaigar, raionul Ceadîr-Lunga. Aici, din cauza unei sobe defecte, s-au intoxicat două persoane, una în vârstă de 58 de ani și un minor în vârstă de 7 ani. Oamenii au primit îngrijiri medicale la domiciliu.

În municipiul Cahul o familie cu doi copii, în vârstă de 6 și, respectiv, 5 ani, au solicitat serviciul medical în dimineața zilei de 25 octombrie, după ce toți membrii familiei nu se simțeau bine. Ajunși la fața locului echipajul de urgență a stabilit că toți prezintă simptome ale intoxicației cu monoxid de carbon. Oamenii au primit îngrijirile medicale necesare.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă populația să respecte regulile de exploatare a instalțiilor de încălzit. Înainte de începerea sezonului rece să verifice starea sobelor și să nu utilizeze în cazul în care acestea au defecțiuni. Exploatarea acestora poate fi efectuată doar în cazul în care nu au defecțiuni și nu emană gaze periculoase.

În caz de situații de risc oamenii pot apela Serviciul 112.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X