Aproape 7 mii de elevi își petrec vacanța în autoizolare. Situația epidemiologică în instituțiile de învățământ din țară

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 26 octombrie, 2020, 23:02 Etichete: , ,

Aproape 7 mii de elevi și circa 500 de cadre didactice din instituțiile de învățământ din Republica Moldova au fost plasați în regim de autoizolare înainte de a începe vacanța de toamnă, arată datele actualizate ale situației epidemiologice din ultima săptămână, prezentate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

Conform informațiilor la ziua de 23 octombrie, numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 291, iar 6.882 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare. 384 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus și 347 se află în izolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 66 de persoane, iar alte 71 se află în autoizolare.

În învățământul profesional tehnic, în perioada 19-23 octombrie, au fost înregistrați 15 elevi testați pozitiv cu virusul Sars-Cov-2, 10 – cadre didactice și 2 – reprezentanți ai personalului nedidactic și auxiliar. De asemenea, 15 grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.

În învățământul superior, în perioada 19-23 octombrie avem 10 studenți testați pozitiv cu Covid-19, iar 126 de studenți se află în autoizolare. 7 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 18. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate 10 persoane.

Din numărul total de 1.398 de instituții de educație timpurie, și-au reluat activitatea la decizia fondatorului 1.146 instituții de învățământ. În prezent, 8 instituții și 29 grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 8, iar alți 606 copii se află în autoizolare. 93 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 111 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 40 de persoane, iar alte 111 se află în autoizolare.

„Constatăm, că numărul de cazuri crește aproximativ într-un ritm similar cu cel din societate. Școala, așadar, nu este sursă de bază de răspândire a virusului”, a declarat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X