Circa 900 de arme neconforme, retrase din circuit de la începutul anului. Modul în care acestea vor fi nimicite

Autor: , in Social / 26 octombrie, 2020, 22:18 Etichete: ,

De la începutul anului, polițiștii au retras din circuit circa 900 de arme neconforme. Acestea au fost stocate la depozitul de armament al Inspectoratului General al Poliției și urmează a fi nimicite. 

Luni, 26 octombrie, a fost convocată prima ședință din anul curent a Comisiei naționale pentru evaluare, bonificare și rebutare a armelor, care va activa la depozitul de armament al IGP, în vederea excluderii potențialelor riscuri care pot fi provocate de proliferarea ilegală de arme.

Potrivit IGP, polițiștii au retras din circuit arme, starea cărora nu corespunde cerinţelor esenţiale de securitate, sunt deteriorate, inutilizabile, cu modificări neautorizate în construcţie sau adaptate pentru comiterea infracţiunilor, păstrate ilegal, depistate fără stăpân, confiscate sau predate benevol pentru nimicire.

Acestea constituie pistoale-mitralieră, carabine, arme cu ţeava lisă şi ghintuită, pistoale şi revolvere cu ţeava ghintuită, pistoale cu gaze, arme şi pistoale pneumatice, pistoale de lansare, pistoale improvizate, dispozitive de tragere, ștuțuri, diverse piese şi accesorii de arme inutilizabile.

Armele vor fi examinate, fotografiate şi imprimate video, documentate numeric, dezmembrate și stocate în lăzi speciale, care, ulterior, urmează a fi supuse procedurii de nimicire.

IGP precizează că distrugerea acestor arme va contribui în mod direct la reducerea ameninţării proliferării armelor mici şi uşoare în Republica Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X