„În Chișinău, persoanele ce au între 30-39 de ani, printre cele mai afectate. Crește nivelul morbidității”. Peste o mie de paturi pentru pacienții cu COVID-19

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 26 octombrie, 2020, 12:44

Situația epidemiologică prin COVID-19 în municipiul Chișinău se menține la gradul de alertă Cod roșu. Precizarea a fost făcută în cadrul ședinței operative a Primăriei, de către șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Tatiana Bucearschi.

Potrivit datelor prezentate de Bucearschi, în spitalele din municipiul Chișinău sunt 1.042 de paturi pentru bolnavii infectați cu noul coronavirus. Cele mai multe sunt dedicate adulților – 805.

„În municipiul Chișinău au fost confirmate 30.995 de persoane cu COVID-19 de la începutul pandemiei, dintre care21. 154 au fost vindecate. În suburbii continuă creșterea morbidității din cauza COVID-19, iar cel mai mare număr rămâne a fi înregistrat în orășelul Durlești, satul Trușeni, Stăuceni și Băcioi”, a declarat șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău.

Bucearschi a precizat că, în municipiul Chișinău, grupele de vârstă mai mare de 60 de ani și cele de 30-39 de ani, sunt cele mai afectate de COVID-19.

„Această repartizare se observă de la începutul pandemiei, din păcate”, a spus Bucearschi.

Potrivit șefei de direcție, în spitalele din Capitală sunt 1.042 de paturi COVID: 805 – pentru adulți, 167 – pentru copii, 44 – de maternitate și 30 de paturi paliative.

De asemenea, la centrul Moldexpo sunt 200 de paturi triaj.

„La tratament la domiciliu se află 19.562 de pacienți cu forme ușoare de COVID-19. În spitale sunt internați 743 de pacienții care se tratează de noul coronavirus, dintre care 230 sunt în stare gravă, 6 – intubați, 465 – stare medie, 48 – stare satisfăcătoare”,a precizat Bucearschi.

Conform datelor municipalității, la Centrul COVID-19 de la Moldexpo, de la începutul pandemiei au fost internați la triaj 15.187 de persoane.

Vezi și: Datele COVID-19 în rândul elevilor și profesorilor, înainte de vacanță. În listă se regăsește și un copil de la grădiniță

În Republica Moldova, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 71.503 cazuri, dintre care 30.995 au fost înregistrate în municipiul Chișinău.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății în contextul pandemiei COVID-19:

– Evitați locurile publice și aglomerațiile;

– Păstrați distanța socială de minim 1 m;

– Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun și dezinfectați mâinele;

– Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

– La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, apelați Serviciul 112;

– Purtați obligatoriu masca de protecție în spații închise și în spațiile publice deschise unde nu este posibilă păstrarea distanței socială de minim 1 m. Aceasta trebuie să acopere atât nasul, cât și gura.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *