România a exclus Republica Moldova din lista zonelor de risc. Ce țări se mențin în listă (DOC)

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 26 octombrie, 2020, 13:11

Autoritățile de la București au actualizat noile măsuri de intrare și aflare a cetățenilor străini pe teritoriul României. Astfel, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a reînnoit lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat, iar Republica Moldova nu se regăsește.

Însă, România se numără printre țările cu risc sporit de transmitere a noului tip de coronavirus, astfel că, se menține regimul de autoizolare la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare cu Republica Moldova. Persoanele care revin din statul vecin vor completa în mod obligatoriu fișa epidemiologică şi vor respecta regimul de autoizolare de 14 zile.

Vezi și: Confuzia creată după ce România a exclus R. Moldova din lista zonelor de risc. Precizări oficiale

În noua listă eleborată de autoritățile române sunt incluse 30 de state pe lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Pentru persoanele care vin din aceste state sau zone se instituie măsura carantinei timp de 14 zile. Pe listă sunt Andorra, Vatican, Cehia, Belgia, Polinezia Franceză, Guam, Olanda, Armenia, Luxemburg, Slovenia, Franța, Gibraltar, Elveția, Liechtenstein, Muntenegru, Argentina, Spania, Slovacia, Marea Britanie, Georgia, Malta, Bahamas, Costa Rica, Croația, Irlanda, Polonia, Bahrain, Macedonia de Nord, Portugalia, Puerto Rico.
Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X