Octavian Țîcu, despre reacția ambasadei Federației Ruse la onorarea ostașilor români: „Acest stat nu și-a depășit statutul de ocupant”

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 26 octombrie, 2020, 21:43 Etichete: , ,

Candidatul PUN la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Octavian Țîcu, a comentat atacul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova asupra Ambasadei României. Potrivit lui, reacția ambasadei Federației Ruse la onorarea ostașilor români „dovedește că acest stat nu și-a depășit statutul de ocupant”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Octavian Țîcu a scris: „Reacția ambasadei Federației Ruse la onorarea ostașilor români de către reprezentanța diplomatică a României în R.Moldova dovedește încă odată, dacă mai era nevoie, că acest stat nu și-a depășit statutul de ocupant. Nimic despre miile de asasinate săvârșite de sovietici în Basarabia, nimic despre sutele de mii de deportați și morți în gulagurile sovieto-rusești, nimic despre foametea organizată, care a ucis alte sute de mii, nimic despre cum Stalin și Hitler și-au împărțit Europa ucigând împreună zeci de milioane de oameni”. 

Deputatul a sărit în apărarea ambasadorului României, Daniel Ioniță, despre care spune că a fost jignit nefondat de către PSRM, partidul care îl susține pe Igor Dodon în campania pentru alegerile prezidențiale, care, în opinia istoricului, „a sărit să se ralieze poziției rusești, (…) uitând, asemeni rușilor, de sprijinul necondiționat acordat de România cetățenilor noștri.

Tîcu a menționat în mesajul său că comportamentul ambasadei rusești în Chișinău și reacția PSRM-ului arată ce ne așteaptă în următorii ani dacă Igor Dodon va mai rămâne in fruntea Republicii Moldova.

„Ținta Rusiei și a matrioștilor sale din Republica Moldova nu va fi „parcursul european” ci identitatea românească a Basarabiei. Dacă noi, cei care simțim și ne dorim revenirea în granițele României nu ne vom mobiliza pentru al debarca pe Dodon vom ajunge să nu ne putem plânge nici morții”, a mai scris deputatul.

Amintim că Ambasada Federației Ruse la Chișinău a reacționat dur la o declarație a Ambasadei României în Republica Moldova, precum că „eroii români, căzuți eroic la datorie, în data de 14 iulie 1941, pentru eliberarea Basarabiei de sub ocupația sovietică, consecință a pactului Ribbentrop-Molotov”.

Reprezentanții Ambasadei ruse au declarat că sunt „nedumeriți” de această declarație și au acuzat Ambasada României în țara noastră de „cinism”.

La rândul său, Ambasada României la Chișinău declară că nu este surprinsă de reacția Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova și precizează că nu dorește să se lase atrasă în „polemici provocatoare” în perioada electorală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X