Renato Usatîi, candidat din partea „Partidului Nostru” la funcția de președinte al Republicii Moldova, susține că Igor Dodon și-ar dori ca în turul II al alegerilor prezidențiale să o aibă în calitate de contracandidat pe Maia Sandu, întrucât cu ea ar avea șanse mai mari la victorie.

Usatîi a declarat duminică, în cadrul unei intervenții live pe Facebook, că „potrivit surselor sale, staff-ul lui Igor Dodon a anulat toate atacurile planificate împotriva Maiei Sandu”, deoarece datele unor sondaje închise arată că Dodon are șanse să câștige alegerile prezidențiale în turul doi doar față de Maia Sandu, nu și față de Renato Usatîi.

„El vede că reitingul meu crește foarte repede, potrivit sondajelor. Din acest motiv, el crede că dacă în turul II va fi Maia Sandu, el va putea câștiga în turul doi cu 1-2%. Față de mine, el nu are șanse. În turul doi, eu o să-l înving pe Dodon cu 60% de voturi. Dodon înțelege că va fi pedepsit de oameni. Partenerii acestuia care anterior l-au slujit pe Plahotniuc înțeleg că dacă voi câștiga eu, ei nu o să mai aibă o viață bună în Republica Moldova”, a declarat Usatîi.

Potrivit ultimului Barometru al Opiniei Publice, Igor Dodon ar avea scoruri strânse în turul II atât cu Renato Usatîi cât și cu Maia Sandu.
Astfel, în cadrul turului II al alegerilor prezidențiale, Igor Dodon s-a impune în fața Maiei Sandu, cu 32,2% față de 31,4%. Scorul lui Dodon ar fi puțin mai strâns în fața lui Renato Usatîi: 29,2% la 28,7%.

Dacă în turul II s-ar întâlni Maia Sandu și Renato Usatîi, candidata PAS s-ar impune cu 30% la 24,5%.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here