ANTA va monitoriza traficul rutier de pe drumurile naționale în ziua alegerilor. Care sunt interdicțiile

Autor: , in Auto / Prezidențiale 2020 / Social / 27 octombrie, 2020, 15:15 Etichete: , , ,

Agenția Națională Transport Auto (ANTA) anunță că va monitoriza traficul rutier pe teritoriul țării, în ziua alegerilor prezidențiale și atenționează că este interzisă transportarea organizată a alegătorilor la secțiile de votare. 

În scopul evitării transportului alegătorilor la secțiile de votare de către concurenții electorali sau alte persoane terțe, în perioada de timp rezervată votării, și anume între orele 07.00 și 21.00, se va permite deplasarea pe teritoriul țării doar a autovehiculelor a căror capacitate de transportare nu este mai mare de 8 persoane și a transportului rutier de persoane prin curse regulate care funcționează potrivit legislației Republicii Moldova.

Între orele 07.00 și 21.00 a zilei votării, se interzice:

  1. a) organizarea, de către concurentul electoral sau de către alte persoane în interesul concurentului electoral, a transportului alegătorilor la secția de votare;
  2. b) efectuarea transportului alegătorilor la secția de votare cu scopul de a-i determina să voteze pentru unul din candidați;
  3. c) efectuarea transportului alegătorilor la secția de votare cu autobuze/autocare sau efectuarea transportului alegătorilor la secția de votare de către operatorul de transport rutier în regim taxi, conform unor înțelegeri cu terțe persoane, altele decât călătorul/alegătorul, cu excepția cazurilor alegătorilor cu dizabilități.

În ziua alegerilor prezidențiale, ANTA va asigura între orele 07.00 și 21.00, procesul de monitorizare și control în trafic a unităților de transport și solicită operatorilor de transport rutier și persoanelor fizice, posesori ai mijloacelor de transport rutier a căror capacitate de transportare este mai mare de 8 persoane, să respecte cu strictețe prevederile hotărârii CEC cu privire la unele aspecte ce țin de transportul organizat al alegătorilor la secțiile de votare, pentru a asigura desfășurarea în bune condiții a alegerilor Președintelui Republicii Moldova.

Amintim că alegerile prezidențiale sunt planificate pentru data de 1 noiembrie 2020. În cursa electorală s-au înscris opt concurenți: Dorin Chirtoacă, Octavian Țîcu, Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov şi Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X