Dezvăluirile lui Dodon: Cine va fi următorul candidat al PSRM la funcția de președinte, dar și cine merită să ajungă în turul doi la actualul scrutin

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 27 octombrie, 2020, 23:20

Candidatul independent și susținut de socialiști în cadrul alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie, Igor Dodon, este de părere că contracandidatul său din partea Platformei DA, Andrei Năstase, merită să ajungă în turul doi al scrutinului. De asemenea, a dezvăluit că actualul primar al Capitalei, Ion Ceba, ar urma să fie următorul candidat din partea PSRM la viitoarele alegeri prezidențiale.

Igor Dodon se arată convins că va câștiga un nou mandat de președinte din primul tur, însă, dacă ar urma să aibă loc și turul doi, atunci l-ar prefera pe contracandidatul său de la Platforma DA, Andrei Năstase.

„Andrei Năstase ar merita cu adevărat să fie în turul doi. El a luptat, comparativ cu unul care a fugit din ţară şi comparativ cu alta, care se afla în clădirea Guvernului, atunci când noi înghețam în faţa Parlamentului. Deși suntem într-o relație de foc încă de când era ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase merită. El a cedat în 2016, el a luptat până în 2016 în Piaţă. De aceea, dacă ar merita cineva, eu cred că ar merita dânsul”, a declarat Dodon, în cadrul unei emisiuni de la N4.

Totodată, Igor Dodon a dezvăluit că Ion Ceban este următorul candidat al PSRM la funcția de președinte.

„Ceban este o persoană matură din punct de vedere politic, dar și ca vârstă. Este un potențial candidat la funcția de președinte, are deja 40 de ani (…) I-am zis să se implice în campanie în ultima săptămână, dacă dorește (…) A vrut să se implice în campanie încă de la începutul lunii octombrie, dar l-am îndemnat să mai rămână în fruntea municipalității, mai ales că urma Hramul Chișinăului”, a menționat Dodon.

Majoritatea sondajelor de opinie arată că în turul doi al alegerilor prezidențiale ar accede Igor Dodon și lidera PAS, Maia Sandu, în timp ce Andrei Năstase este poziționat pe locul 4 sau 5.

Pentru alegerile din 1 noiembrie curent, CEC a înregistrat în cursa electorală opt concurenţi electorali: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X