Maia Sandu, despre restabilirea judecătorilor din dosarul „Laundromat”: În loc să fie trași la răspundere, aceștia vor primi compensații de milioane de lei

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 27 octombrie, 2020, 16:56 Etichete: , , ,

Candidata PAS la alegerile prezidențiale, Maia Sandu, a reacționat dur la decizia de marți, 27 octombrie, a Consiliului Superior al Magistraturii privind restabilirea în funcție a celor cinci judecători vizați anterior în dosarul „Laundromat”. Lidera PAS susține că magistrații vor primi compensații de aproximativ șapte milioane de lei, pentru perioada în care aceștia au fost suspendați din funcții, în loc să fie trași la răspundere. 

„Judecătorii care au spălat miliarde de dolari prin Moldova sunt repuși, de astăzi, în funcție de justiția lui Dodon. Hoții se simt încurajați, mafioții se simt la putere, bandiții simt protecție”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

„După ce criminali periculoși sunt eliberați din penitenciare înainte de termen, ucigași sunt achitați, astăzi, cinci dintre judecătorii care au participat la spălătoria rusească (așa-numitul Laundromat, prin care s-au spălat prin țara noastră zeci de miliarde de dolari SUA) sunt repuși în funcție. În loc să fie trași la răspundere, acești judecători vor primi compensații de milioane de lei. Fiecare dintre ei se va pricopsi cu cel puțin 1,2 milioane lei (în jur de 7 milioane în total). Acești bani îi vom achita noi cu dumneavoastră, pentru mizeriile făcute de justiția lui Dodon”, a mai adăugat lidera PAS. 

Reacția vine după ce Consiliul Superior al Magistraturii a decis restabilirea în funcție a cinci judecători, după ce aceștia au fost suspendați din funcții din 2016, fiind vizați în dosarul „Spălătoriei rusești”.

Este vorba despre Sergiu Lebediuc – judecător la Judecătoria Chişinău, Serghei Gubenco -în funcția de preşedinte a Curții de Apel Comrat, Serghei Popovici – judecător, Judecătoria Comrat, Iurie Hârbu – judecător la  Judecătoria Teleneşti și Garri Bivol – judecător la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X