(STOP CADRU) De la „îl visez noaptea” la „greață”. Discuția dintre Țîcu și Chirtoacă la o dezbatere electorală

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 27 octombrie, 2020, 22:09

Republica Moldova se află în febra electorală. La data de 1 noiembrie, duminică, cetățenii urmează să-și înscăuneze viitorul șef de stat. În acest context, până la alegeri au loc dezbateri electorale în care concurenții aruncă declarații pipărate sau își epuizează întrebările pentru contracandidați.

În cadrul dezbaterilor de marți, 27 octombrie, organizate la TV8, candidatul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, a declarat că nu mai are întrebări pentru concurentul din partea Mișcării politice UNIREA (MPU), Dorin Chirtoacă.

„În această seară nu am întrebări pentru domnul Chirtoacă, deoarece îl visez în toată noaptea deja, fiind la a 5-a sau a 6-a emisiune cu el. Cred că am epuizat toate întrebările pe care le am la dumnealui”, a declarat Țîcu.

Chirtoacă i-a sugerat lui Țîcu să manifeste o altă atitudine.

„Suntem 8 din 4 milioane, îi includ chiar și Violeta Ivanov, Renato Usatîi, inclusiv și pe Igor Dodon cu toată greața. Suntem 8 candidați la 3-4 milioane de alegători. Noi suntem obligați să avem o altfel de discuție între noi, indiferent de cine este prezent, indiferent de visuri. Trebuie să putem să ne adresăm întrebări, să oferim răspunsuri. Trebuie să arătăm că nu ne pasă de propria persoană, dacă vrem ceva mai bun pentru această societate. Încotro ne ducem noi?”, a fost replica lui Chirtoacă pentru Țîcu.

În acest context, Dorin Chirtoacă a venit cu un îndemn către contracandidații săi:

„Cu asemenea abordare și atitudine, noi încurajăm oamenii să le fie greață de noi și să stea acasă pe 1 noiembrie. Situația este pe muchie de cuțit. Trebuie să ne ridicăm la un alt nivel. Din acest motiv și vă chem, trebuie să facem așa ca în urma dezbaterii să facem ceva bun, iar oamenii să spună că mai merg o dată la vot”,a adăugat Chirtoacă.

Declarațiile pot fi văzute începând cu minutul 10 al emisiunii:

Pentru alegerile din 1 noiembrie curent, CEC a înregistrat în cursa electorală opt concurenţi electorali: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X