Ultima oră! CSM a aprobat restabilirea în funcție a cinci judecători vizați în dosarul „Laundromat”, după ce aceștia au fost scoși de sub urmărire penală

Autor: , in Actualitate / Justiție / Social / 27 octombrie, 2020, 11:49 Etichete: , , ,

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat marți, 27 octombrie 2020, cererile de repunere în funcție a celor cinci judecători vizați în dosarul „Laundromat”, care au solicitat, de asemenea, să le fie achitat salariul pentru perioada în care au fost suspendați din funcția de judecători.

CSM a decis restabilirea în funcție a judecătorilor:  Sergiu Lebediuc – judecător la Judecătoria Chişinău, Serghei Gubenco -în funcția de preşedinte a Curții de Apel Comrat, Serghei Popovici – judecător, Judecătoria Comrat, Iurie Hârbu – judecător la  Judecătoria Teleneşti și Garri Bivol – judecător la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani.

De asemenea, CSM a aprobat achitarea salariilor judecătorilor pentru prerioada în care au fost suspendați din funcții.

Decizia a fost aprobată în ședința de astăzi a Consiliului, cu 9 voturi pro și unul împotrivă.


Amintim că judecătorii au cerut reîncadrarea în funcție după ce la 30 septembrie 2020 procurorii anticorupție au emis ordonanțe prin care s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală a 13 judecători vizați în dosarul „Laundromat”, pe motiv că fapta nu a întrunit elementele infracțiunii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X