border.gov.md

Doi moldoveni au fost prinși de către angajații din Direcția regională Sud după ce au traversat ilegal frontiera moldo-ucraineană. Incidentul a fost înregistrat miercuri, 27 octombrie, în zona de frontieră Basarabeasca. 

Patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Basarabeasca a fost alertată de prezența a două persoane, care se deplasau din Ucraina spre interiorul țării. Polițiștii de frontieră au monitorizat acțiunile acestora, după care i-au reținut.

Fiind interogați, cei doi bărbați le-au spus polițiștilor de frontieră că s-au pornit la strâns ciuperci, fără să-și dea seama că au trecut ilegal hotarul moldo-ucrainean. Din primele cercetări, s-a constatat că tinerii erau locuitori ai orașului Basarabeasca, în vârstă de 25 și 30 de ani.

Pe numele lor a fost întocmit proces verbal de constatare a trecerii ilegale a frontierei de stat, iar cazul este cercetat în continuare de către polițiștii de frontieră SPF Basarabeasca conform art. 362 al.(1) Cod Penal al Republicii Moldova.

În acest context, Poliția de Frontieră îndeamnă pe toți cei care își desfășoară activitățile de serviciu, lucrări agricole sau doresc să-și petreacă timpul liber în spațiile de agrement aflate în zonele de frontieră sunt obligate să dețină documente confirmative, să contacteze angajații din Sectoarele autorității de frontieră, să se informeze privind drepturile și obligațiile în funcție de necesitate, respectând strict totodată, măsurile de protecție individuală, impuse de riscurile provocate de noul coronavirus COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here