Foto simbol: Arhiva IGSU

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că, în lipsa unor edificii conforme cerințelor, unde ar putea fi organizate secții de votare, în trei localități din țară, alegătorii vor fi așteptați la urne în corturi special amenajate în acest sens.

În cazul a două localități, Bogdanovca Nouă – din componența orașului Cimișlia, dar și Bîc – din componența comunei Bubuieci, municipiul Chișinău, spațiile oferite de administrația publică locală nu corespund cerințelor necesare de securitate, iar la Cigîrleni, raionul Ialoveni, s-a surpat acoperișul clădirii Casei de cultură, locație stabilită pentru secția de votare.

„Pentru a nu pune în pericol viața și sănătatea publică a alegătorilor, a funcționarilor electorali și acelorlalți participanți la proces, CEC a solicitat suportul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să pună la dispoziție autorităților administrației publice locale câte un cort, dotat cu echipament termic și electric”, explică reprezentanții CEC.

Potrivit CEC, securitatea bunurilor puse la dispoziția autorităților publice locale va fi asigurată de Ministerul Afacerilor Interne.

Vezi și: (VIDEO) Ajutor umanitar, împreună cu pliante electorale ale lui Dodon, oferite în Capitală. Beneficiarii semnau pentru „darea de seamă”. Reacții oficiale

Pentru alegerile din 1 noiembrie curent, CEC a înregistrat în cursa electorală opt concurenţi electorali: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here