Secretara de Stat a Departamentului pentru relaţia cu R. Moldova, Ana Guțu, candidează pentru Senatul României

Autor: , in Actualitate / Politic / 28 octombrie, 2020, 22:04

Secretara de Stat în cadrul Departamentului pentru relaţia cu Republica Moldova în Guvernul de la Bucureşti, Ana Guţu, candidează pentru Senat, la alegerile parlamentare din șase decembrie din România.

„Cel de-al treilea proiect de Țară promovat de Partidul Mișcarea Populară este Unirea României cu Republica Moldova. Iată de ce am acceptat să deschid lista candidaților PMP pentru Senat în județul Vrancea la parlamentarele din 6 decembrie 2020. Militez pentru România reîntregită, inteligentă și prosperă”, a scris Ana Guţu într-o postare pe Facebook.

Vezi și: Ana Guțu, numită în funcția de secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova

Amintim că la începutul lunii ianuarie curent, Ana Guțu a devenit noua secretară de stat în cadrul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova. În această perioadă, ea și-a suspendat activitatea din funcția de vicepreședintă a Partidului Unității Naționale.

Ana Guțu este profesor universitar și doctor în filologie romanică și, până a fi numită în Guvernul de la București, a deținut postura de vicepreședinte al PUN, partid din Republica Moldova susținut de fostul președinte al României, Traian Băsescu, actualmente președinte de onoare al PMP din România.

Anterior, Ana Guțu a fost în echipa Partidului Liberal, pe care a părăsit-o în favoarea Partidului Liberal Reformator.

De menționat că un alt politician din Republica Moldova vrea să acceadă în Senatul României. Este vorba despre fostul premier moldovean Iurie Leancă, care a candidat la alegerile pentru Senatul României.

Citește și: Iurie Leancă vrea să acceadă în Senatul României

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X