(VIDEO) Amânări în dosarul lui Țuțu, care nu s-a prezentat la ședința de astăzi. Declarațiile procurorului

Autor: , in Actualitate / Cotidianul TV / Justiție / Politic / Social / 28 octombrie, 2020, 21:30

Judecarea dosarului pentru trafic de influență și escrocherie în proporții deosebit de mari în care figurează Constantin Țuțu bate pasul pe loc. În ultima jumătate de an, din cele patru ședințe de judecată, care au fost programate, numai una a avut loc. Celelalte, însă, au fost amânate în contextul pandemiei de COVID-19. Este și cazul procesului de astăzi, care nu a avut loc pentru că unul dintre avocați, Ivan Ungurean, a fost infectat cu noul coronavirus.

La ședința programată la Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani a
lipsit atât învinuitul, cât și cei doi avocați ai săi. A venit în instanță doar
procurorul care instrumentează cauza penală.

„Este regretabil faptul că nu a venit inculpatul astăzi în proces, pentru că este obligația lui, prevăzută de legislația în vigoare, indiferent de faptul că vin sau nu apărătorii săi”, a declarat Mirandolina Sușițcaia, procuror al Procuraturii Anticorupție.

Contactat de COTIDIANUL, Constantin Țuțu a evitat să spună de ce nu s-a prezentat la judecătorie, dar ne-a sugerat să vorbim la acest subiect cu apărătorii săi. Avocatul care are COVID-19, Ivan Ungurean, nu a răspuns la telefon, iar celălalt apărător, Viorel Berliba, avea telefonul deconectat. Deși cauza penală a fost trimisă în primăvara acestui an pe masa judecătorilor, aceasta se află încă la faza ședințelor preliminare. Chiar și așa, procurorul anticorupție în gestiunea căruia se află ancheta penală susține că nu există motive de îngrijorare privind examinarea acestui caz.

„Acestea, până la etapa actuală, le consider ca circumstanțe obiective. (…) Nu văd care ar fi temeiurile de îngrijorare”, susține Sușițcaia.

Următoarea ședință de judecată în acest caz a fost fixată pentru data de 15 decembrie. Fostul deputat democrat, Constintin Țuțu, este acuzat că ar fi estorcat 20 de mii de euro de la rudele unui bărbat învinuit într-un dosar penal. În schimbul banilor, Constantin Țuțu ar fi promis să influențeze procurorii, astfel încât învinuitul să fie eliberat.

Pe lângă acest dosar, fostul parlamentar mai are o cauză penală pentru îmbogățire ilicită. Constantin Țuțu a fugit anul trecut din Republica Moldova, la scurt timp după ce Partidul Democrat, din care făcea parte, a plecat de la guvernare. Acesta a revenit acasă și s-a predat în luna martie a acestui an autorităților, care au decis să-l cerceteze penal în libertate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X