Candidatul Partidului Nostru la funcția de președinte al Republicii Moldova, Renato Usatîi, susține că ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, ar da comandă polițiștilor să-l urmărească ilegal, dar și că instituția ar fi implicată în procesul de pregătire a falsificării scrutinului din 1 noiembrie. În replică, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) afirmă că declarațiile lui Usatîi sunt doar o încercare de a denigra imaginea lui Voicu și a induce în eroare opinia publică.

Într-un briefing de presă, pretendentul la fotoliul de șef al statului a prezentat un fragment video și a menționat că a fost filat ieri, subliniind că „MAI se ocupă de urmărirea ilegală a politicienilor de opoziție”, la comanda lui Voicu, pe care l-a îndemnat „să înceteze”.

„MAI este implicat în procesul de pregătire a falsificării alegerilor prezidențiale. (…) Angajați ai MAI întocmesc protocoale împotriva activiștilor care sunt contra lui Dodon. Am recepționat informații de la un inspectorat de poliție că există o indicație ca polițiștii să intervină doar atunci când vor admite încălcări oponenții electorali ai lui Dodon”, a acuzat liderul Partidului Nostru.

Contactată de COTIDIANUL, consiliera în comunicare a șefului MAI, Alina Zbancă, a transmis că instituția „nu este preocupată de viața politicienilor, dacă aceștia nu încalcă legea, desigur. Respectiv, aceste declarații sunt doar o încercare de a denigra imaginea ministrului de interne și a duce în eroare opinia publică”.

„MAI comunică despre faptul că va activa în continuare în strictă conformitate cu prevederile legale, iar în următoarele zile va asigura ordinea și securitatea publică în așa fel încât cetățenii să-și poată exercita dreptul la vot în siguranță și cu respectarea tuturor măsurile impuse. Îi recomandăm domnului candidat să ne sesizeze dacă deține informații cu privire la unele abateri ale angajaților MAI, nu doar declarativ pe rețele sociale, dar cu probe și în scris. Dacă acestea nu există, atunci recomandăm să nu implice imaginea instituției noastre în politică”, a transmis Zbancă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here