O altă companie anunță că va efectua sondaj telefonic în ziua scrutinului prezidențial

Autor: , in Actualitate / Politic / Social / 30 octombrie, 2020, 19:23

Compania „Intellect Group” a anunțat vineri că intenționează să organizeze, în colaborare cu asociația obștească SPERO, un sondaj telefonic duminică, 1 noiembrie, în ziua alegerilor prezidențiale, rezultatele urmând să fie publicate după închiderea secțiilor de vot.

Conform unui comunicat emis de „Intellect Group”, participanții vor fi apelați aleatoriu, pe numere de fix și mobil din Republica Moldova.

Sondajele telefonice în ziua alegerilor vor fi executate la comanda companiei „GO MEDIA” SRL.

Anterior, Watchdog.md și Institutul de Politici Publice au anunțat că au comandat un exit-poll telefonic pe care îl va realiza CBS-AXA.

Comisia Electorală Centrală a menționat că acesta nu se încadrează în mecanismele desfășurării unui exit-poll, deoarece în momentul apelului telefonic „nu există o certitudine dacă alegătorul a participat la alegeri”.

„La fel, în înștiințarea prezentată Comisiei, nu sunt prezentate date despre metodologia cercetării (vârstă, sex, repartizare geografică), criterii indispensabile unei astfel de cercetări. CEC nu a autorizat exercitarea unui asemenea exercițiu și atenționează instituțiile mass-media care intenționează să prezinte informații cu privire la sondajul desfășurat. Comisia își rezervă dreptul de a sesiza Centrul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, Consiliul Audiovizualului și organele de drept pentru a documenta și investiga cazul”, a transmis instituția.

Solicitat de Cotidianul.md, expertul comunității WatchDog.md, Valeriu Pașa, a declarat că „vom indica doar pentru cine au votat, nimic mai mult. Nu va fi salvat numărul de telefon sau numele cetățeanului chestionat. Pregătim actele și vom ataca în judecată”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X