Prezidențiale 2020: Program special de activitate pentru secția de votare din orașul Baku în legătură cu conflictul militar azero-armean

Autor: , in Prezidențiale 2020 / Social / 30 octombrie, 2020, 16:11 Etichete:

Secția de votare din orașul Baku, Republica Azerbaidjan, va activa după un program special – între orele 7:00 și 18:00. Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC), acțiunea este determinată de necesitatea asigurării votului în maximă siguranță pentru alegători, cât și pentru membrii organului electoral, care urmează să numărare și totalizeze rezultatele alegerilor, deplasându-se la domiciliu în intervalul orelor permise.

Declararea de către autoritățile Republicii Azerbaidjan a Legii marțiale în legătură cu conflictul militar azero-armean prevede introducerea stării de asediu în mai multe orașe, inclusiv în orașul Baku.

Prin urmare, starea instituită depășește limitele suveranității naționale a statului, iar Republica Moldova, prin reprezentanța Ambasadei, are obligația să respecte și să se conformeze legilor statului gazdă.

Această situație limitează accesul în orașe, astfel aflarea în stradă după orele 19:30 nu este recomandabilă, iar în intervalul orelor 21:00 – 06:00 aflarea persoanelor pe străzi și în spații publice fără permise speciale este interzisă.

Pentru alegerile din 1 noiembrie curent, CEC a înregistrat în cursa electorală opt concurenţi electorali: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

Scrutinul prezidențial va fi monitorizat de 1.884 observatori naţionali și 309 observatori internaţionali, potrivit datelor oficiale ale CEC.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X