Prezidențiale 2020: Program special pentru o secție de votare din Franța, în legătură cu alerta anti-teroristă ridicată, dar și situația epidemiologică

Autor: , in Actualitate / Externe / Prezidențiale 2020 / 30 octombrie, 2020, 16:54 Etichete: , ,

Secția de votare din orașul Strasbourg, Republica Franceză, va activa după un program special în ziua alegerilor prezidențiale. O decizie în acest sens a fost luată vineri, 30 octombrie, de către Comisia Electorală Centrală (CEC), în contextul în care R. Franceză a extins măsurile restrictive legate de situația epidemiologică dar și de alerta anti-teroristă.

Astfel, secția de votare nr. 1/342 din orașul Strasbourg, Republica Franceză, va primi alegătorii între orele 7:00 și 20:00.

Decizia vine în contextul extinderii măsurilor restrictive de către autoritățile Republicii Franceze, legate de situația epidemiologică generată de COVID-19, dar și urmare a declarării celui mai înalt grad de alertă anti-teroristă, în urma atacurilor din Nice și Avignon.

În acest context, Reprezentanța permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, cu sediul în orașul Strasbourg, a fost notificată de către autoritățile orașului că accesul în clădire unde își va desfășura activitatea secția de votare, va fi sistat la orele 20.00, informează un comunicat al Comisiei Electorale Centrale.

Amintim că tot astăzi, CEC a instituit program special de activitate și pentru secția de votare nr. 1/307, orașul Baku, Republica Azerbaidjan.

De menționat că CEC a decis deschiderea a 139 de secții de votare peste hotare în vederea alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020. În comparație cu prezidențialele din 2016, când peste hotare au fost deschise 100 de secții de votare, la acest scrutin vor opera cu 39 de secții mai mult. Cele mai multe secții vor fi deschise în Italia, Federația Rusă și România.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X