(VIDEO) Dosarul Bahamas. Reniță: Avem și alte probe care demonstrează ilegalitățile socialiștilor. ANI și Procuratura s-au angajat într-un ping-pong politic

Autor: , in Actualitate / Social / 30 octombrie, 2020, 14:26

Deputatul Iurie Reniță a criticat Procuratura Anticorupție (PA) și Autoritatea Națională de Integritate (ANI), spunând că au refuzat examinarea privind nedeclararea de către deputații socialiști Corneliu Furculiță și Vasile Bolea a împrumuturilor de 6,5 milioane de lei și 500 de mii de lei. În cadrul unui briefing de presă, vineri, 30 octombrie, Reniță a menționat că „este regretabil că instituțiile de stat sunt politizate” și că se va adresa organelor competente.

„Asistăm la un joc între Procuratura Generală, Procuratura Anticorupție și Autoritatea Națională de Integritate. Aceste instituții își declină responsabilitățile și încearcă să evite implicarea lor plenară într-un exercițiu juridic prevăzut de către lege”, a declarat Reniță.

Parlamentarul susține că a fost informat de către Procuratura Anticorupție despre returnarea către ANI a documentelor respective.

„Fără a fi mare expert în domeniul justiției, este lesne dar și profund regretabil de constatat că cele două autorități ale statului s-au angajat într-un ping-pong politic și se acuză reciproc pentru a-și declina responsabilitățile, din simplu motiv că persoanele vizate Furculiță și Bolea fac parte din anturajul cel mai apropiat al lui Igor Dodon. În acest sens, putem trage concluzia că atât ANI cât și Procuratura Generală (PG), prin intermediul PA sunt responsabile de situație creată”, a spus alesul poporului.

Deputații Iurie Reniță și Octavian Țîcu vor face interpelări la Consiliul Superior al Procuraturii.

„Ne vom adresa la organele competente să verifice legalitatea acțiunilor actorilor implicați ANI și PA, de asemenea ne vom adresa la CSP pentru a verifica și prezenta punctul de vedere cu privire la refuzul PA de a-și exercita atribuțiile de serviciu și de control cu referire la înregistrarea și referirea actelor infracționale declarate organelor Procuraturii”, a spus deputatul.

Parlamentarul a precizat că săptămâna viitoare va expedia în adresa ANI și alte probe care demonstrează ilegalitățile comise și de către alți socialiști.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X