(VIDEO) Momentul în care oameni sunt scoși de sub dărâmături, la Izmir. 20 de clădiri s-ar fi prăbușit după cutremur

Autor: , in Externe / 30 octombrie, 2020, 17:24 Etichete: , ,

Aproximativ 20 de clădiri s-au prăbuşit în oraşul Izmir, un oraș din sud-estul Turciei, în urma cutremurului puternic produs vineri în Marea Egee, resimţit şi în Grecia. La scurt timp după seism, mai multe persoane au fost scoase de sub dărâmături, rănite, relatează autorităților turce, citate de CNN Turk

Pe Twitter au apărut imagini video cu o persoană cu sânge pe față, purtată pe brațe de câțiva oameni, în timp ce mulțimea aplaudă.

În urma cutremurului, patru persoane au murit și 120 au fost rănite la Izmir.

Amintim că vineri, 30 octombrie, un cutremur de suprafaţă 7,0 grade a avut loc în Marea Egee, în apropierea Insulei Samos (Grecia), conform Institutului american de Geofizică (USGS). Seismul s-a produs la adâncimea de doar 10 kilometri.

Potrivit autorităţilor din Grecia şi Turcia, cutremurul a avut magnitudinea de 6,7 grade. Seismul a fost resimţit puternic în zone din Turcia şi Grecia.

Citește și: Cutremurul din Turcia, surprins de un tânăr care făcea live streaming. Seismul a durat zeci de secunde

În oraşul turc Izmir s-au prăbuşit mai multe clădiri, a anunţat ministrul turc de Interne, Süleyman Soylu, citat de cotidianul Hurriyet. Zeci de mii de oameni au ieşit pe străzi imediat după cutremur.

De menționat că în urma unui cutremur major, în 1999, aproximativ 17.000 de oameni și-au pierdut viața.

În Grecia au fost semnalate daune la unele imobile de pe insulele Samos şi Chios și imediat după seism s-a produs un tsunami de mici dimensiuni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X