MAEIE dă asigurări: Toate cele 139 de secții de vot din străinătate vor fi deschise la 1 noiembrie

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / Social / 31 octombrie, 2020, 17:24 Etichete: , , , ,

Toate cele 139 de secții de votare din străinătate vor fi deschise pe 1 noiembrie, informează sâmbătă, 31 octombrie, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Potrivit MAEIE, procesul de votare se va desfășura, tradițional, între orele 7:00 și 21.00 – ora locală din fiecare stat, cu excepția secției de votare din orașul Baku, Azerbaijan, unde cetățenii R. Moldova vor putea vota între orele 07:00 și 18:00, și secția de votare din Strasbourg, Franța, care va fi deschisă între orele 07:00-20:00.

MAEIEI îndeamnă alegătorii din diaspora să urmărească paginile ambasadelor Republicii Moldova peste hotare pentru informații despre condițiile sanitare pe care urmează să le respecte și alte actualizări importante în ziua votului.

Lista cu paginile web și Facebook a tuturor ambasadelor poate fi accesată AICI.

Reamintim, că votarea în afara țării se permite cu:

– pașaportul cetățeanului Republicii Moldova valabil, sau expirat;
– buletinul de identitate (cu fișa de însoțire) al cetățeanului Republicii Moldova;
– livretul de marinar;

De asemenea, alegătorii pot adresa întrebări aferente procesului organizatoric al alegerilor în străinătate contactând Centrul de Apel al ministerului la numerele de telefon 0 80 090990 (apelul este gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova) sau +373 22 788722.

Aflați care sunt trei cele mai apropiate secții de votare în funcție de locul unde sunteți, accesând diaspora.cec.md.

De menționat că din cauza evoluției epidemiologice, administrațiile mai multor state din lume au revenit la măsuri de prevenire a răspândirii infecțiilor cu COVID-19, ceea ce se va răsfrânge și asupra procesului de votare în secțiile electorale constituite peste hotare precum Franța, Spania, Irlanda, sau Israel. Vedeți aici precizările MAEIE în legătură cu desfășurarea procesului electoral pentru alegătorii din diasporă.

Amintim că secția de votare din orașul Strasbourg, Republica Franceză, va activa după un program special în ziua alegerilor prezidențiale. Decizia a fost luată de CEC vineri, 30 octombrie, după ce autoritățile franceze au extins măsurile restrictive legate de situația epidemiologică și au declarat cel mai înalt grad de alertă anti-teroristă, în urma atacurilor din Nice și Avignon.

Tot vineri, CEC a instituit program special de activitate și pentru secția de votare nr. 1/307, orașul Baku, Republica Azerbaidjan.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X