Membri ai Ambasadei SUA la Chișinău vor monitoriza alegerile prezidențiale: „Ne așteptăm ca scrutinul să se desfășoare liber, corect și transparent”

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 31 octombrie, 2020, 19:22 Etichete: , ,

Membrii Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova vor monitoriza alegerile prezidențiale de duminică, 1 noiembrie, și vor merge în mai multe localități din țară. Anunțul a fost făcut de reprezentanța diplomatică a Statelor Unite la Chișinău. 

„Prima rundă a alegerilor prezidențiale din Moldova va avea loc duminică. După cum am spus în mod consistent, ne așteptăm ca scrutinul să se desfășoare liber, corect și transparent respectând standardele internaționale. Conform practicii noastre, membrii ambasadei vor călători prin toată Moldova pentru a observa desfășurarea alegerilor. Apoi vom aștepta evaluarea Misiunii OSCE de observare a alegerilor, înainte de a ne expune privind rezultatul scrutinului. Mergeți la vot și fiți în siguranță!”, se arată în comunicatul Ambasadei SUA.

Amintim că alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020 vor fi monitorizate de 1.884 observatori naţionali și 309 observatori internaţionali.

 Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a anunțat anterior că nu va trimite misiunea de observatori la alegerile prezidențiale, din cauza restricțiilor de circulație adoptate de un număr mare de state din cauza pandemiei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X