Ucraina a inclus R. Moldova în „lista verde” a țărilor cu risc epidemiologic scăzut. Condițiile de călătorie, actualizate

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / Travel / 31 octombrie, 2020, 13:14

Condițiile de călătorie în Ucraina s-au modificat după ce vineri, 30 octombrie, Ministerul Sănătății Ucrainean a inclus Republica Moldova în lista verde a țărilor cu risc epidemiologic scăzut. Totuși, moldovenii sunt obligați, în cazul intrării sau tranzitării Ucrainei, să prezinte o poliță de asigurare.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Ucraina, cetățenii străini vor putea să intre în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, prezentând obligatoriu la punctul de trecere polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru Covid-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină.

Reprezentanții Ambasadei precizează că polița de asigurare trebuie să fie eliberată de o companie de asigurări înregistrată în Ucraina sau de o companie străină care are o reprezentanță în Ucraina. Perioada de valabilitate a poliței de asigurare trebuie să fie cel puțin egală cu durata șederii în Ucraina.

În prezent, potrivit evaluării autorităților ucrainene, Republica Moldova se află pe lista statelor cu risc epidemiologic scăzut – zona verde.

Persoanele care sosesc dintr-un stat aflat în categoria verde pot intra pe teritoriul Ucrainei fără a mai fi nevoite să fie amplasați în carantină sau autoizolare sau să prezinte rezultatul negativ al testării Covid-19 .

Tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetățenii Republicii Moldova, poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că aceasta va fi efectuată în decurs de 48 ore (drept exemplu poate servi biletul de călătorie cu autocarul, biletul de călătorie cu avionul) și a poliței de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru Covid-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină.

Persoanele care sosesc dintr-un stat aflat în categoria roșie sau care, în ultimele 14 zile, au fost într-o țară din categoria roșie și intenționează să călătorească în Ucraina, vor prezenta la punctul de trecere a rezultatului negativ al testării Covid-19 (prin metoda PCR) efectuat nu mai târziu de 48 ore de la data traversării hotarului.

În lipsa testării menționate aceste persoane vor intra în carantină timp de 14 zile.

Din zona roșie fac parte, în continuare țări precum România, Bulgaria, Polonia, Elveția, Italia și Portugalia.

moz.gov.ua
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X