(LIVE) CEC anunță că în satul de baștină al lui Dodon a fost prelungit programul secției de votare

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 1 noiembrie, 2020, 23:01

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) fac declarații în cadrul primului briefing organizat după închiderea secțiilor de votare din Republica Moldova.

Secția de votare din satul Sadova, Călărași, de unde este originar Igor Dodon, candidat independent, susținut de PSRM, va activa cu 45 de minute mai mult, deoarece „funcționarii electorali nu au revenit cu urna mobilă”.

Totodată, câteva secții de votare au decis prelungirea programului cu o oră: secția de votare nr. 1/358, Tel Aviv, Israel și secția de votare nr. 1/438 Berlin, Germania și 1/349 din Frankfurt pe Main, Germania; precum și cu 2 ore: secția de votare nr. 1/408 din Iași, România; secția de votare nr. 1/379 din Mestre, Italia; secția de votare nr. 1/343 Villeneuve-Saint-Georges, Republica Franceză, secția de votare nr. 1/343 Kassel, Germania.

Potrivit președintelui CEC, Dorin Cimil, procesul electoral s-a desfășurat fără incidente majore, dar, până la ora 19:00, polițiștii au înregistrat 173 de încălcări:

–         22 de cazuri de blocare a traseelor;

–         1 caz de blocare a secției de votare;

–         12 cazuri de fotografiere a buletinelor de vot;

–         10 cazuri de corupere a alegătorilor;

–         59 cazuri de transportare a alegătorilor;

–         13 cazuri de agitație electorală;

–         14 cazuri de amplasare a afișajului electoral;

–         9 cazuri de nerespectare a prevederilor hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

CEC a fost sesizată de o misiune de observare a alegerilor despre o situație produsă în secția de votare din localitatea Lipcani, raionul Briceni, unde, a fost desigilată urna mobilă, înainte de încheierea activității biroului electoral. Cazul se investighează.

Conform primelor informații, va fi organizat și turul II al scrutinului prezidențial, în condițiile în care niciun candidat nu a obținut peste 50% dintre voturi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X