duminică, noiembrie 1, 2020


(GRAFIC) Prezență impresionantă la vot în diaspora; Câți alegători au votat în Rusia

Autor: , in Actualitate Social , - 20:54

Peste 130 de mii de alegători aflați peste hotarele Republicii Moldova au votat, până la ora 20:00 (ora Moldovei), în cadrul primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. În acest ritm, cel mai probabil va fi bătut recordul de prezență stabilit în cadrul turului II din alegerile prezidențiale din 2016, când au votat peste 138 de mii de persoane.

Potrivit datelor obținute pe surse de către Cotidianul.md, cel mai activ până acum s-a votat în Italia, Franța, Germania, Marea Britanie și România.

Până la ora 19:00, ora Moldovei, în cel puțin 8 secții din Europa Occidentală au votat peste 2.500 de alegători, în timp ce în 3 dintre ele s-a depășit pragul de 3 mii.

La unele secții de vot din aceste țări s-a stat la cozi chiar și 6 ore, rândurile de oameni întinzându-se pe kilometri întregi.

În schimb, în Federația Rusă, în ciuda faptului că s-au deschis 17 secții de vot, prezența a fost una foarte modesta, de aproximativ 5 mii de alegători la ora 19:00, ora Moldovei.

În Rusia, Cele mai multe voturi s-au adunat la ambasada din Moscova, în jur de 1.000, în timp ce la secția din Reazan votaseră doar 50 de oameni.

Citește și: (FOTO) București, Milano, Londra, Praga, Geneva , Paris, Valencia: Moldovenii așteaptă și trei ore pentru a vota

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *