(VIDEO) Maia Sandu, după închiderea secțiilor de votare: „Au fost mai multe încercări de fraudare a alegerilor”

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 1 noiembrie, 2020, 22:16

Scrutinul prezidențial din 1 noiembrie s-a desfășurat cu mai multe încălcări, existând probe, a precizat candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, după închiderea secțiilor de votare, accentuând că au fost depuse sute de sesizări în acest sens.

„Oameni buni, vă mulțumim pentru că ați mers la vot”, a menționat ea, remarcând mobilizarea din diasporă.

Potrivit ei, au fost mai multe încercări de fraudare a alegerilor: „au fost aduși în mod organizat alegătorii la vot, au fost încercări de a plăti unii alegători, au fost tentative de dezbinare a societăților și provocare a cetățenilor”.

„Am depus peste 300 de sesizări privind cazurile de transport ilegal. Am sesizat Procuratura Anticorupție privind coruperea alegătorilor. Am sesizat administrarea defectuoasă de către unele birouri electorale, a fost schimbat locul oamenilor unde votează. Au fost utilizate resursele administrative”, a menționat ea.

La alegerile prezidențiale din 1 noiembrie au candidat opt persoane: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (independent, susținut de PSRM), Violeta Ivanov (Partidul „Șor”) și Maia Sandu (PAS), Octavian Țîcu (PUN) și Dorin Chirtoacă (Blocul electoral UNIREA).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X