Cei cinci deputați care au părăsit Pro-Moldova anunță crearea unei noi entități politice – „Pentru Moldova” (DOC)

Autor: , in Actualitate / Politic / 2 noiembrie, 2020, 15:22 Etichete: ,

Cei cinci deputați Pro-Moldova, care au părăsit partidul cu o săptămână înainte de alegerile prezidențiale, vor fonda o nouă entitate politică. Într-o declarație comună semnată de Sergiu Sârbu, Ruxanda Glavan, Eleonora Graur, Grigore Repeșciuc și Corneliu Padnevici, aceștia au anunțat că lansează inițiativa de a semna Convenția privind crearea Platformei parlamentare „Pentru Moldova”. 

„Pentru a reanima Parlamentul și pentru a-l scoate la muncă, împreună cu un grup de deputați neafiliați lansăm inițiativa de a semna Convenția privind crearea Platformei parlamentare „Pentru Moldova” și de a convoca urgent ședințele legislativului”, a scris pe pagina sa de Facebook, Ruxanda Glavan.

Deputații fac un apel de unitate către toți deputații, „indiferent de apartenența și viziunile politice, dar cărora le pasă de oameni și țară„ să se convoace și „să pună punct haosului din Parlament”.

„Responsabilitatea, dorința și disponibilitatea de a munci și dragostea de țară – acestea sunt principalele motivații ale Platformei Parlamentare „Pentru Moldova”. Cum nu ne-am diviza noi pe arena politică, neafiliați, fracțiuni sau grupuri parlamentare, cu sau fără partide în spate, cu toții, până la urmă, avem un singur partid – Republica Moldova, și o datorie politică comună: să facem lucruri bune pentru cetățenii Moldovei!”, se mai arată în declarația comună a foștilor deputați Pro-Moldova.

Ruxanda Glavan/Facebook
Ruxanda Glavan/Facebook

Amintim că cu puțin timp înainte de alegerile prezidențiale, cinci deputați Pro-Moldova au anunțat că părăsesc formațiunea politică și devin deputați neafiliați.

Plecările din Partidul Pro-Moldova au început vineri, 23 octombrie, iar primul care a anunțat a fost Sergiu Sîrbu. Ulterior, i-au urmat pasul Grigore RepeșciucEleonora Graur, iar Ruxanda Glavan în aceeași zi a precizat că suspendă calitatea de membru de partid și rămâne deputată neafiliată până la eventualele alegeri parlamentare anticipate.

Corneliu Padnevici a părăsit Partidul Pro-Moldova și devine deputat neafiliat vineri, 30 octombrie.

Președintele „Pro Moldova”, Andrian Candu, a transmis că oamenii din partid sunt „liberi să se retragă atunci când nu mai sunt PRO MOLDOVA”. Potrivit lui, „în procesul de edificare a formațiunii s-ar putea să mai pierdem colegi”.

Grupul parlamentar „Pro Moldova”, condus de Andrian Candu, a fost creat în luna februarie curent, iar ulterior fiind fondat și un partid cu aceeași denumire, este constituit din foști deputați democrați, mulți dintre care au făcut parte și din alte formațiuni politice.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X