Fostul președinte al Consiliului Europei salută victoria Maiei Sandu: „Un moment decisiv în construirea unei Moldove europene, democratice și prospere”

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 2 noiembrie, 2020, 20:55 Etichete:

Donald Tusk, fostul președinte al Consiliului Europei și actualul lider al Partidului Popular European, a comentat victoria Maiei Sandu la alegerile prezidențiale și a făcut, în acest context, un apel către forțele pro-europene pe care le îndeamnă să o sprijine în turul II de scrutin. 

„Rezultatul excelent al Maiei Sandu la alegerile de ieri este un moment decisiv în construirea unei Moldove europene, democratice și prospere”, a scris Donald Tusk pe contul său de Twitter.

Oficialul european a salutat faptul că Andrei Năstase și-a anunțat sprijinul pentru lidera PAS în turul doi al alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova.

„Fac apel la toate forțele pro-europene să o sprijine să aducă schimbarea în Moldova”, a scris politicianul.

Anterior, oficialul european și-a anunțat susținerea față de candidatura liderei Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, la alegerile prezidențiale care au avut loc la 1 noiembrie.

De menționat că luni, 2 noiembrie, a doua zi după alegerile prezidențiale, patru contracandidați și-au anunțat susținerea pentru Maia Sandu în turul II de scrutin.

Este vorba despre Andrei Năstase, Octavian Țîcu, Dorin Chirtoacă și Tudor Deliu.

Amintim că Maia Sandu a câștigat detașat alegerile prezidențiale din 1 noiembrie în Chișinău, cu un scor de 36,2%.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X