Maia Sandu confirmă că urmează să se întâlnească mâine cu Renato Usatîi. Despre ce urmează să discute

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 2 noiembrie, 2020, 23:08 Etichete: , , ,

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a discutat luni cu mai mulţi candidaţi care au participat în primul tur al alegerilor prezidenţiale, printre care și Renato Usatîi. Declarația a fost făcută la emisiunea „În Profunzime”, de la canalul de televiziune ProTv. 

În cadrul emisiunii, Maia Sandu a spus că a discutat cu mai mulți candidați dintre cei care au participat în primul scrutin. „Le-am mulţumit liderilor partidelor care şi-au anunţat sprijinul pentru turul II de scrutin şi le-am solicitat să avem o discuţie, pentru ca să vedem cum putem să ne unim forțele și să scăpăm țara de Igor Dodon”, a spus lidera PAS.

Sandu a confirmat faptul că ea a fost cea care l-a telefonat pe liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi: „Am vorbit și cu domnul Usatîi. Din înțelegerea noastră, oamenii care l-au votat pe Usatîi sunt oameni care își doresc schimbarea. Mâine merg să vedem dacă putem conta pe sprijinul cetăţenilor care l-au votat. Vrem să înțelegem cum vede dl Usatîi aceasta unitate a alegătorilor. Vom vedea mâine”.

În privința condiției de a dizolva Parlamentul, enunțate de către Renato Usatîi astăzi, Maia Sandu a menţionat: „Am spus de mai multe ori că acest Parlament trebuie dizolvat, a fost ales în 2019 cu fraude masive, lucrurile intamplate până acum au demonstrat că nu reprezintă voinţa cetăţenilor acest Parlament. Voi găsi soluţii legale ca cetăţenii să îşi aleagă un Parlament care îi reprezintă”.

Renato Usatîi a declarat luni, 2 noiembrie, în cadrul unui Live pe pagina sa de Facebook, că urmează să aibă o întrevedere cu Maia Sandu. Acesta a dat de înțeles că urmează să discute despre o eventuală susținere a politicienei în turul doi.

Amintim că Maia Sandu a câștigat detașat alegerile prezidențiale din 1 noiembrie în Chișinău, cu un scor de 36,2%.

Luni, doua zi după alegerile prezidențiale, patru contracandidați și-au anunțat susținerea pentru Maia Sandu în turul II de scrutin. Este vorba despre Andrei Năstase, Octavian Țîcu, Dorin Chirtoacă și Tudor Deliu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X