Ministerul rus de Externe: Moscova este gata să lucreze cu orice președinte al R. Moldova

Autor: , in Actualitate / Externe / Politic / Prezidențiale 2020 / 2 noiembrie, 2020, 17:57 Etichete: , ,

Moscova este pregătită să colaboreze cu orice președinte al Moldovei care va fi ales de popor. Declarația a fost făcută luni, 2 noiembrie, de către ministrul adjunct de externe din Rusia, Andrei Rudenko, transmite agenția rusă de presă TASS.

„Trebuie să analizăm rezultatele alegerilor după turul doi, care vor avea loc pe 15 noiembrie, acum este prea devreme pentru a face predicții”, a menționat diplomatul, care a fost solicitat să comenteze rezultatele alegerilor din 1 noiembrie din Republica Moldova.

În continuare, reprezentantul diplomației ruse a declarat că Moscova este gata să lucreze cu orice președinte ar alege poporul Republicii Moldova. „Noi suntem gata să lucrăm cu poporul din Moldova. Dacă poporul din Moldova alege președinte pe unul sau pe celălalt, vom lucra cu oricine.”

Amintim că Maia Sandu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale, având un avans de aproape 50 de mii de voturi față de candidatul pro-rus Igor Dodon, cu care își va disputa fotoliul de președinte în cadrul turului II al alegerilor, după numărarea preliminară finală realizată de CEC.

Astfel, Maia Sandu a acumulat peste 488 de mii de voturi, sau un scor de aproape 36,2%. Pentru Igor Dodon au votat au aproape 440 de mii de alegători, adică 32,6% din cei care și-au exprimat opinia de vot.

În 2016, Igor Dodon și Maia Sandu au luptat în turul II pentru fotoliul de președinte, însă candidata PAS a pierdut în favoarea candidatului PSRM, Igor Dodon, înregistrând un scor de 47,89%, în timp ce contracandidatul său a acumulat 52,11%.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X