PLDM, a cincea formațiune care o va susține pe Maia Sandu la prezidențiale în turul II

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 2 noiembrie, 2020, 18:53

Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM) anunță că o va susține pe candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin. Decizia a fost aprobată în urma desfășurării ședinței de astăzi a Biroului Permanent Central al PLDM.

„Alegerile din 1 noiembrie au fost primul scrutin prezidențial la care PLDM a participat cu propriul său candidat, iar rezultatul înregistrat îl calificăm ca pe un nou început. Noi vom acționa ferm pentru a dezvolta acest început, astfel încât să redevinim una din principalele mize ale electoratului pro-european din Republica Moldova.

PLDM anunță că în turul doi de scrutin va susține candidatul pro-european Maia Sandu. Ne reafirmăm și pe această cale adeziunea față de vectorul și valorile europene, care trebuie să stea la temelia tuturor acțiunilor statului Republica Moldova”, precizează formațiunea într-un comunicat de presă.

Susținerea pentru Maia Sandu și-au anunțat-o trei candidați perdanți ai primului tur. Este vorba despre candidatul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, candidatul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu, și candidatul Blocului Electoral UNIREA, Dorin Chirtoacă. De asemenea susținerea și-au înaintat-o reprezentanții partidului Pro Moldova.

Amintim că Maia Sandu a câștigat detașat alegerile prezidențiale din 1 noiembrie în Chișinău, cu un scor de 36,2%. Candidata PAS s-a impus în suburbii și 4 din cele 5 sectoare ale capitalei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *