(video) Dorin Chirtoacă își îndeamnă susținătorii la o mobilizare masivă anti-Dodon în turul II de scrutin

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / Social / 2 noiembrie, 2020, 15:42 Etichete: ,

Candidatul Mișcării Politice Unirea, Dorin Chirtoacă, care a obținut 1,93% din voturi în cadrul alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie, îndeamnă alegătorii, în special susținătorii săi, la o mobilizare masivă anti-Dodon în turul doi al alegerilor pentru funcția de președinte al R. Moldova. Anunțul a fost făcut luni, 2 noiembrie, în cadrul unui live pe pagina sa de Facebook. 

„Chiar dacă la început sondajele spuneau că există posibilitatea să treacă din primul tur, prin comparație cu toți ceilalți candidați, iată că de ieri și până azi Dodon s-a trezit într-o situație mult mai proastă. Nu eu sunt în situația cea mai proastă, cu 2% din voturi, în situația cea mai proastă este Dodon, pentru că eu sunt în acest tabel, dar el riscă să fie eliminat definitiv”, a declarat liderul Partidului Liberal. 

Chirtoacă a subliniat că în politica din R. Moldova a început să fie bun simt: „nu întotdeauna cel mai important lucru este sa rupi totul spre tine, mai este nevoie de bun simț si obraz. Chiar dacă nu am câștigat foarte multe voturi, am câștigat respectul alegătorilor, nu doar a acelora care au votat pentru mine, dar și a celora care au ales direcția europeană”, a mai spus politicianul.

Dorin Chirtoacă susține că prin votul de duminică a cetățenilor, în special a celor din diaspora, a fost relansata directia pro-europeana și unionistă a Republicii Moldova.

„Dodon încă nu este dat jos. El a eșuat lamentabil, mai ales având toată federația Rusă în spate, cu serviciile lor secrete, cu Lavov, cu Narîșkin și cu Putin în susținerea lui Dodon. Ei sunt demoralizați. Scopul nostru a fost să-l înlăturăm pe Dodon. Urmează să facem și pasul doi”, a menționat liberalul. 

Potrivit lui, lidera PAS, Maia Sandu, ar fi câștigat alegerile din primul tur dacă ar fi fost unica candidată de dreapta: „Este pe prima poziție chiar și în condițiile în care am fost opt candidați, dara dacă era 1:1 în confruntarea cu Dodon din primul tur, ea demult câștiga alegerile având în vedere numărul de voturi care ar fi mers la ea odată cu mobilizarea în jurul unui candidat pro-european și unionist”. 

La final, Dorin Chirtoacă a îndemnat la o mobilizare masivă în turul doi al alegerilor prezidențiale: „Este șansa noastră istorică să începem totul de pe o foaie curată, ca să nu mai existe teama de a rămâne în R. Moldova, pentru a avea un viitor acasă, pentru copii noștri. De această teamă putem scăpa printr-un vot masiv anti-Dodon, pe 15 noiembrie. Vă chem de pe-acum.”

De menționat că Andrei Năstase, liderul și candidatul Platformei Demnitate și Adevăr la alegerile prezidențiale, anunțat că formațiunea pe care o conduce o va susține în turul II al scrutinului prezidențial pe pretendenta PAS, Maia Sandu.

La rândul său, și Președintele PUN, Octavian Țîcu, care a obținut 2% din voturi în cadrul alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie, și-a îndemnat alegătorii să dea un vot „anti-Dodon” în cadrul turului II de scrutin.

Amintim că Maia Sandu a câștigat detașat alegerile prezidențiale din 1 noiembrie în Chișinău, cu un scor de 36,2%. Candidata PAS s-a impus în suburbii și 4 din cele 5 sectoare ale capitalei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X