(VIDEO) Maia Sandu, îngrijorată că în turul II ar putea exista fraude: „Ieri am depus sute de plângeri”

Autor: , in Actualitate / Politic / 2 noiembrie, 2020, 13:34

Candidata PAS la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, care a obținut, duminică, 1 noiembrie, conform rezultatelor preliminare, cele mai multe voturi, susține că fraudele raportate ieri au afectat rezultatele primului tur al scrutinului prezidențial și s-a arătat îngrijorată că acestea ar putea exista și în turul II.

Ea a menționat că rezultatele de ieri au arătat că „2/3 dintre alegători își doresc schimbarea”.

„Ieri, oamenii Moldovei au demonstrat că țara noastră se poate uni împotriva hoției și a fărădelegii. Pe 15 noiembrie avem șansa să punem Moldova pe calea cea dreaptă și să construim un stat funcțional, care să lucreze pentru oameni”, a afirmat politiciana, mulțumind alegătorilor și îndemnându-i să iasă la vot în turul II, iar guvernarea „să renunțe la fraude”.

În același timp, Maia Sandu a accentuat că la alegerile de ieri au fost înregistrate „probleme”, astfel că PAS a depus peste 300 de plângeri la poliție și a sesizat Procuratura Anticorupție.

Cât despre faptul că în unele zone a acumulat mai puține voturi, ea a precizat că în următoarele două săptămâni „vom munci mai mult pentru a avea un scor mai mare în raioanele în care a obținut mai puține voturi”.

Conform rezultatelor preliminare, niciun candidat nu a obținut peste 50% dintre voturi, astfel că în turul II al scrutinului prezidențial, care ar urma să aibă loc peste două săptămâni, se vor duela Maia Sandu (36,16%) și Igor Dodon (32,61%).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *