(FOTO) Cum va arăta noua piață de tablouri care anterior era organizată în scuarul Mihai Eminescu

Autor: , in Social / 3 noiembrie, 2020, 21:33

Marți, 3 noiembrie, au început lucrările de instalare a mobilierului urban pe Aleea artelor, amplasată pe strada Columna, în perimetrul străzilor Al. Pușkin și Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, în adiacentul Parcului Catedralei. Anunțul a fost făcut de Primăria Chișinău.

Potrivit autorităților municipale, în noua locație vor fi create condiții decente pentru comercializare persoanelor care activau anterior în scuarul Mihai Eminescu (vânzătorii de tablouri).

„Ne dorim ca Aleea artiștilor de creație din Capitală să devină o nouă atracție pentru turiști. Lucrările de amenajare vor dura până la sfârșitul lunii noiembrie”, au anunțat reprezentanții Primăriei Capitalei.

De-a lungul aleii vor fi amenajate 20 de suporturi de beton, cu lățimea de 3 metri fiecare, ce vor servi drept vitrine pentru comercianți, iar fiecare din aceste obiective va fi compus din 3 din elemente – locuri de vânzare. Standurile au carcase metalice și sunt fabricate la Chișinău. De asemenea, e de menționat că locurile de comerț vor fi încălzite în perioada rece a anului.

Tot aici, va fi instalat mobilier urban, atât pentru comercianți, cât și pentru vizitatori, iar suprafața aleii va fi pavată.

Autorul proiectului de amenajare a Aleii de arte de pe str. Columna este arhitectul Alexandru Sava. Bugetul prevăzut pentru realizarea spațiului de comerț este constituit din surse oferite de către Agenția Turcă pentru Cooperare Internațională (TICA), 60 de mii de euro, precum și 400 de mii lei, alocați de Pretura Buiucani.

Amintim că Primăria Chișinău a decis strămutarea vânzătorilor de tablouri din Scuarul „Mihai Eminescu”, spunând că, de-a lungul anilor, această zonă a degradat. În prezent scuarul este reabilitat, urmând să fie amenajat mobilierul urban.

Foto: chisinau.md

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *