(VIDEO) Renato Usatîi insistă pe dizolvarea Parlamentului pentru a o susține pe Maia Sandu

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 3 noiembrie, 2020, 13:50 Etichete:

Reanto Usatîi a ieșit într-un briefing de presă, în cadrul căruia a oferit detalii despre discuțiile pe care le-a purtat marți, 3 noiembrie, cu aspiranta la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu. 

Liderul Partidului Nostru a declarat că s-a întâlnit cu candidata PAS la funcția de președinte al Republicii Moldova „pe la ora 10;00, la Digital Park” și au discutat „exclusiv” despre modul în care lidera PAS are de gând să dizolve Parlamentul. 

„Ea (n.red. Maia Sandu) anterior a declarat că pledează pentru alegeri anticipate, dar nu am auzit un mecanism cum pot fi organizate alegerile anticipate și cum poate fi dizolvat Parlamentul R. Moldova”, a declarat Usatîi, menționând că varianta sa de a dizolva Parlamentul este cea pe care o așteaptă toți cetățenii.

„Eu consider că poate fi obținută o victorie ce ține de corupție doar prin primul decret de dizolvare a Parlamentului”, a spus el.

Politicianul a menționat că echipa Maiei Sandu s-a angajat în scurt timp să-i arate un mecanism prin care poate fi dizolvat Legislativul.

„Dacă Moldova va scăpa de Kuliok, neapărat avem nevoie de alegeri anticipate. Altfel, președintele țării va fi blocat în a realiza ceea ce a promis cetățenilor. Pe cetățeni nu-i interesează procedura, ci rezultatul”, a declarat Usatîi.

„Eu nu sunt fanatul lui Maia Sandu, dar dacă vorbim despre corupție și „kulioace” eu am venit cu probe. Eu voi accepta funcția pe care vor dori să o am cetățenii. Neavând posibilitatea să fac cunoștință cu toți cetățenii, nu am reușit să vorbesc cu ei. Trebuie să curățim țara. Pe cine vor vota cetățenii care m-au susținut depinde de pașii pe care îi vor face candidații. Depinde ce va spune Maia Sandu”, a adăugat Usatîi.

Liderul „Partidului Nostru” susține că planul unu al lui Dodon este că, dacă pierde alegerile să fie el numit la funcția de prim-ministru, dar dacă nu, atunci Dodon îl va propune pe Năstase la funcția de prim-ministru.

„Igor Dodon nu poate să vină cu mesaj către electoratul meu. Electoratul care m-a susținut pe mine îl vede pe Dodon la pușcărie.”, a spus Usatîi.  

Menționăm că Renato Usatîi a negat că a discutat scenarii privind eventuala numire a lui în funcția de prim-ministru.

După primul tur al alegerilor prezidențiale, care a avut loc duminică, 1 noiembrie, Maia Sandu a câștigat detașat cu un scor de 36,2% și se va confrunta în al doilea tur cu candidatul pro-rus Igor Dodon, care a obținut 32,6% din voturile alegătorilor.

Luni, a doua zi după alegeri, Maia Sandu a declarat că a discutat cu mai mulți candidați dintre cei care au participat în primul scrutin, cărorea le-a solicitat susținerea în turul II.

Precizăm că Renato Usatâi a acumulat 16,9 la sută din voturi în cadrul primului tur al alegerilor prezidențiale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X