Maia Sandu comentează afirmațiile lui Igor Dodon legate de diaspora: A dat-o în bară. Este o altă încercare de a diviza societatea

Autor: , in Actualitate / Politic / 3 noiembrie, 2020, 22:07

Atacurile lui Igor Dodon asupra diasporei sunt o altă încercare de a diviza societatea, iar el pe asta se bazează ca să se menţină la putere. Declaraţia a fost făcută în platoul emisiunii „Punctul pe AZi” de la Tvr Moldova de candidata PAS la prezidențiale, Maia Sandu. Aceasta a adăugat că, de această dată, Igor Dodon „a dat-o în bară categoric”.

Candidata PAS a declarat că diaspora nu reprezintă o noţiune abstractă.

„Diaspora sunt copii, nepoţii oamenilor care sunt aici, acasă. Noi avem nevoie de un preşedinte care să unească societatea, care să unească oamenii în jurul unor obiective comune”, a spus Maia Sandu.

Liderul PAS a precizat că a discutat cu vorbitori de limbă rusă, cu ucraineni din Republica Moldova, cu oameni din Găgăuzia.

„Toţi vor să avem un stat normal, care are grijă de ei în timpuri dificile. Sunt foarte multe care ne unesc şi nu trebuie să ne lăsăm dezbinaţi de discursul de ură al lui Igor Dodon. El are un singur scop – să ne pună pe baricade, să ne sperie şi să uităm că el este de vină pentru dezastrul în care ne aflăm astăzi”, a spus candidatul PAS.

Potrivit Maiei Sandu, acestea sunt metodele politicienilor iresponsabili şi corupţi.

„Avem multe lucruri care ne pot ţine împreună şi eu cred că putem face asta”, a declarat Maia Sandu.

Vezi și: Moțpan, după criticile aduse de Dodon diasporei: Cetățenii nu sunt proști. Trebuie să-l taxăm cu toții prin votul din turul al doilea

În opinia lui Igor Dodon, diaspora este un electorat paralel, departe de realităţile Republicii Moldova. Șeful statului s-a arătat nemulțumit de faptul că alegătorii moldoveni de peste hotare, care au bătut recordul la prezența la vot la scrutinul din 1 noiembrie, au votat în proporție de peste 70% în favoarea contracandidatei sale, Maia Sandu.

„Noi cu toții am remarcat aseară că diaspora a fost foarte activă la aceste alegeri și putem spune că diaspora reprezintă, la modul real, un electorat paralel al Republicii Moldova. Acest electorat are propria viziune și propriile preferințe politice și în mare parte aceste preferințe ale diasporei se deosebesc, se află în disonanță cu preferințele populației majoritare care locuiește și muncește acasă, în Moldova. Așa arată rezultatul votului. E și aceasta o realitate a democrației”, a declarat Dodon.

149.840 de cetățeni moldoveni aflați peste hotare au votat duminică, stând până la 7 ore la cozi, stabilind astfel un nou record al prezenței. Precedentul fusee stabilit în cadrul turului II de scrutin al prezidențialelor din 2016, când au votat 138.720 de alegători.

Cei mai mulţi cetăţeni moldoveni au votat în Italia (46.442), Marea Britanie (16.847), Franţa (15.616), Germania (12.924), România (12.912), Irlanda (7.046), SUA (5.675), Rusia (5.603) şi Spania (4.300).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *