Peste 1 milion de lei s-au adunat din donații pentru reparația Filarmonicii Naționale, devastată de incendiu

Autor: , in Economic / Social / 3 noiembrie, 2020, 16:49 Etichete:

În conturile deschise de Ministerul Finanțelor pentru donații destinate reconstrucției Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, devastată în urma unui incendiu la sfârșitul lunii septembrie, au fost încasați peste un milion de lei, informează Ministerul Finanțelor. 

Astfel, pe contul de donații s-au acumulat mijloace bănești în sumă totală de 1.027.098,36 lei, dintre care: 1.025.858,45 lei lei și 62,64 euro.

Ministerul Finanțelor a deschis trei conturi pentru donații destinate reconstrucției Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, în lei moldovenești, dolari americani și euro.

Amintim că la 24 septembrie anul curent, un incendiu puternic a cuprins edificiul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. O suprafață de peste 3.500 de metri pătrați din interiorul clădirii a fost distrusă de flăcări, iar tavanul sălii principale a cedat în primele ore.

În urma incendiului izbucnit joi, a cedat acoperișul clădirii Filarmonicii Naționale. Cel puțin 10 echipaje de salvatori și pompieri au fost implicate în operațiunea lichidării incendiului.

Prima ipoteză înaintată de specialiștii IGSU privind cauzele incendiuluiC este defecțiune a echipamentului electric. A două versiune înaintată este scurtcircuit în rețeaua electrică, iar a treia ipoteză este nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la efectuarea lucrărilor de secționare și tăiere a metalului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X