Rizea, după ce i-a fost retrasă cetățenia R. Moldova: Milioane de euro pentru Dodon și Plahotniuc

Autor: , in Actualitate / Politic / 3 noiembrie, 2020, 16:11

După ce a rămas fără cetățenia Republicii Moldova, Cristian Rizea îl acuză pe Igor Dodon că împreună cu Vlad Plahotniuc ar fi primit milioane de euro. Fostul deputat român a anunțat că va contesta în instanță retragerea cetățeniei.

„Infractorii pe care îi devoalez au plătit milioane de euro mafiei politice din Republica Moldova, condusă de Igor Dodon si Vladimir Plahotniuc, pentru a-mi retrage în mod abuziv cetățenia moldovenească”, a declarat fostul deputat român.

Rizea anunță că va contesta în instanță retragerea cetățeniei.

„Mă voi lupta în instanța de la Chișinău și sper cu ajutorul vostru și al lui Dumnezeu să pot reuși. Adevărul învinge întotdeauna”, a conchis fostul deputat român.

Anterior, Rizea a confirmat că deține cetățeania țării noastre, spunând că este vorba de „redobândirea cetățeniei”, întrucât bunica sa este originară din satul Congaz, UTA Găgăuzia.

(VIDEO) „Mă aflu la Chișinău”. Confesiunile unui fost deputat român condamnat la închisoare. Cum a obținut cetățenia Republicii Moldova

Contactat de COTIDIANUL pentru o reacție, serviciul de presă al lui Igor Dodon ne-a declarat că: „Nu știam că și acest personaj dubios este jucător electoral din tabăra Maiei Sandu. Acum o să știm”.

Lucian Rogac – avocatul lui Vlad Plahotniuc, ne-a solicitat să revenim mai târziu, motivând că este în ședință și nu poate discuta.

Decretul semnat de președintele Igor Dodon a fost publicat marți, 3 noiembrie, în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. În actele moldovenești pe Rizea îl chema Mihai Cristian Luigi.

Cristian Rizea a fost condamnat definitv în România pentru trafic de influență la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

Anterior, Igor Dodon spunea că Vlad Plahotniuc l-ar fi ajutat pe Cristian Rizea să obțină cetățenia țării noastre.

Vezi și: Dodon susține că Rizea era un om apropiat fostei conduceri, fostului oligarh care era la putere în Republica Moldova

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X