Sergiu Litvinenco, după atacul lui Igor Dodon către Maia Sandu: La pușcărie

Autor: , in Actualitate / Politic / 3 noiembrie, 2020, 21:14

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, a comentat atacurile lui Igor Dodon lansate către Maia Sandu, ambii concurenți pentru funcția de președinte al Republicii Moldova.

„Făcând spume la gură, Dodon a vituperat că Maia Sandu va închide școli, grădinițe, spitale, biserici, întreprinderi, fabrici şi uzine și tot așa. De fapt, este invers – dacă prin absurd admitem că individul ar rămâne președinte, toate acestea se vor închide de la sine. Dar în fiecare minciună este o doză de adevăr. Maia Sandu va închide, doar că nu ceva, dar pe cineva. Pe hoții în frunte cu Dodon. La pușcărie”, a afirmat Litvinenco.

Igor Dodon, candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova clasat pe locul 2 în cadrul alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie, a ieșit marți, într-un briefing de presă plin de acuzații dure la adresa contracandidatei sale Maia Sandu. El a utilizat o serie de manipulări, acuzând-o pe Sandu că vrea să distrugă producătorii autohtoni, că va închide țara în trei luni de carantină, va lichida școlile și spitalele. El și-a manifestat nemulțumirea și față de ponderea ridicată a diasporei în scrutinul de duminică.

Citește și: „Disperat. Mă aștept la orice”. Maia Sandu: Unii angajați sunt avertizați pentru că nu au oferit suficiente voturi pentru Igor Dodon

Maia Sandu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale, având un avans de aproape 50 de mii de voturi față de Igor Dodon, cu care își va disputa fotoliul de președinte în cadrul turului II al alegerilor, după numărarea preliminară finală realizată de CEC.

Astfel, Maia Sandu a acumulat peste 488 de mii de voturi, sau un scor de aproape 36,2%. Pentru Igor Dodon au votat au aproape 440 de mii de alegători, adică 32,6% din cei care și-au exprimat opinia de vot.

149.840 de cetățeni moldoveni aflați peste hotare au votat duminică, stând până la 7 ore la cozi, stabilind astfel un nou record al prezenței. Precedentul fusee stabilit în cadrul turului II de scrutin al prezidențialelor din 2016, când au votat 138.720 de alegători.

Cei mai mulţi cetăţeni moldoveni au votat în Italia (46.442), Marea Britanie (16.847), Franţa (15.616), Germania (12.924), România (12.912), Irlanda (7.046), SUA (5.675), Rusia (5.603) şi Spania (4.300).

Vezi și: (VIDEO) Igor Dodon, dezlănțuit la adresa Maiei Sandu într-un discurs plin de manipulări; Principalele teze

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *