Siegfried Mureșan, mesaj de susținere pentru Maia Sandu: În turul II va fi mai greu. Oamenii trebuie să știe miza acestor alegeri

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 3 noiembrie, 2020, 10:48 Etichete: , ,

Victoria Maiei Sandu la alegerile de duminică a fost dificil de obținut, iar în cel de-al doilea tur va fi și mai dificil, consideră președintele delegației Parlamentului European, Siegfried Mureșan. Eurodeputatul a declarat, în acest context, că este foarte important ca oamenii să știe miza acestor alegeri. 

Într-un mesaj publicat pe pagina sa oficială de Facebook, europarlamentarul și-a declarat susținerea pentru candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu în turul II de scrutin pentru alegerea Președintelui Republicii Moldova.

„Victoria obținută de Maia Sandu în primul tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova a fost dificil de obținut. Victoria în cel de-al doilea tur va fi și mai dificil de obținut. De aceea, este foarte important ca oamenii să știe miza acestor alegeri. Miza este dezvoltarea Republicii Moldova”, a scris președintele delegației Parlamentului European pentru relația cu Republica Moldova.

Potrivit eurodeputatului, președintele actual al Republicii Moldova, Igor Dodon și-a arătat limitele în cei patru ani în care a fost în fruntea țării.

„Igor Dodon, a avut la dispoziție patru ani ca să arate ce poate. În toți acești ani și-a arătat limitele. Am văzut că nimic nu s-a schimbat fundamental în bine în Republica Moldova datorită președintelui Dodon: nu s-au dezvoltat serviciile publice, nu s-au făcut progrese în lupta împotriva corupției, în garantarea separării puterilor în stat sau a independenței sistemului judiciar. Am văzut cum nu s-au făcut progrese în anchetarea fraudei bancare din 2014”, a scris Mureșan.

De partea cealaltă, a continuat înaltul oficial, s-a văzut că în cele cinci luni în care a fost prim-ministru al Republicii Moldova, Maia Sandu și-a respectat angajamentele, a implementat proiecte și a făcut un progres vizibil în relația cu Uniunea Europeană.

„Guvernul Sandu a demonstrat că poate fi un partener de dialog credibil pentru liderii europeni și a obținut prima tranșă din asistența macro-financiară, în valoare de 30 de milioane de euro, oferită de Uniunea Europeană pentru cetățenii Republicii Moldova. Toate aceste lucruri au dus la beneficii concrete pentru oameni”, a menționat Mureșan, care a subliniat că aceasta este miza alegerilor prezidențiale 2020.

Într-un final, Siegfried Mureșan a pus întrebarea: „Susținem candidatul care va dezvolta Republica Moldova și va crește nivelul de trai al oamenilor cu sprijinul României și al Uniunii Europene sau candidatul care va ține pe loc Republica Moldova în beneficiul Federației Ruse?”.

Amintim că Maia Sandu a câștigat detașat alegerile prezidențiale din 1 noiembrie în Chișinău, cu un scor de 36,2%.

Luni, fostul președinte al Consiliului Europei și actualul lider al Partidului Popular European, Donald Tusk, a făcut un apel către forțele pro-europene pe care le îndeamnă să o sprijine  pe Maia Sandu în turul II de scrutin.

De menționat că luni, 2 noiembrie, a doua zi după alegerile prezidențiale, patru contracandidați și-au anunțat susținerea pentru Maia Sandu în turul II de scrutin.

Este vorba despre Andrei Năstase, Octavian Țîcu, Dorin Chirtoacă și Tudor Deliu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X