Ultima oră! Ex-deputatul român Cristian Rizea, reținut la Chișinău de ofițerii INI

Autor: , in Actualitate / Justiție / Social / 3 noiembrie, 2020, 18:24 Etichete:

Fostul deputat român, Cristian Rizea, a fost reținut astăzi la Chișinău de căre ofițerii de Inspectoratului Național de Investigații. Informația a fost confirmată pentru Cotidianul de către ofițera de presă a Inpectoratului General de Poliție, Diana Fetco. 

Reținerea lui Cristian Rizea vine la câteva ore după ce președintele în exercițiu, Igor Dodon, a anunțat că a semnat luni un decret de anulare a cetățeniei acestuia, care ar fi fost obținută într-un mod fraudulos, în anul 2018.

„De către ofițerii de investigații ai Direcției Investigații Criminale a INI al IGP, astăzi, în jurul orei 16:15, în mun.Chișinău a fost reținut cetățeanul României Mihai (anterior Rizea) Cristian Luigi”, informează IGP într-un comunicat de presă.
Reprezentanții IGP precizează că acesta se află în căutare internațională pe canalele Interpol cu scop de arest și extrădare din 19 martie 2019, în vederea executării pedepsei privative de libertate în România pe un termen de 4 ani și 8 luni pentru infracțiunea de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor, conform senținței definitive emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
Autoritățile au demarat procedura de extrădare, în corespundere cu acordurile bilaterale privind aplicarea legii penale dintre Republica Moldova și România.

Citește și: Rizea, după ce i-a fost retrasă cetățenia R. Moldova: Milioane de euro pentru Dodon și Plahotniuc

Menționăm că în decembrie 2017, fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Politicianul a fost acuzat de DNA că a pretins în mod direct unui om de afaceri suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive.

Jurnaliștii de peste Prut au scris că acesta locuiește în Chișinău împreună cu familia sa și ar fi sprijinit de un apropiat al lui Igor Dodon.

Candidatul la fotoliul de șef de stat, Igor Dodon, a negat că i-ar fi acordat cetățenia  politicianului fugar român. De asemenea, a spus că Rizea urmează să fie extrădat în România, dar nu a menționat, când mai exact se va întâmpla acest lucru.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *