A încercat să introducă în țară un Lexus căutat în Elveția și Italia. Ce le-a spus șoferul moldovean vameșilor români (FOTO)

Autor: , in Auto / Social / 5 noiembrie, 2020, 12:17 Etichete: , ,

Un automobil marca Lexus, de ultimă generație, dat în căutare în două state ale Uniunii Europene, a fost disponibilizat de poliţiştii de frontieră vasluieni la punctul de trecere Albița. Autoturismul urma să fie adus în Republica Moldova de un moldovean, care este acum cercetat pentru furt de autoritățile române. 

Potrivit informațiilor prezentate de purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui, poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Lexus, căutat de autoritățile din Italia și Elveția, care figurează în bazele de date ca fiind semnalat furat.

În ziua de 04 noiembrie, în jurul orei 23:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu dublă cetățenie, română și a Republicii Moldova, în vârstă de 40 de ani, care se afla la volanul mașinii Lexus.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalări introduse de autoritățile din Italia, respectiv Elveția.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul în luna februarie a anului curent, din Polonia, în urma consultării unui site de vânzări auto și că a plătit suma de 23.000 de euro. Acesta a mai declarat că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul în cauză este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, estimat de partea română la circa 50 de mii de euro sau aproximativ un milion de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

ITPF IASI
ITPF IASI
ITPF IASI

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X