Dumbrăveanu, despre starea lui Nicolae Botgros: Tactica de tratament a fost coordonată cu medici din Paris

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Cultură/Media / 5 noiembrie, 2020, 18:34 Etichete: , ,

Starea de sănătate a dirijorului orchestrei naționale, Nicolae Botgros, care s-a îmbolnăvit de COVID-19 acum o săptămână, se îmbunătățește. Informația a fost prezentată joi, 5 noiembrie, de către ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Viorica Dumbrăveanu, în cadrul ședinței Guvernului.

Potrivit Vioricăi Dumbrăveanu, în starea de sănătate a maestrului Botgros se atestă o dinamică pozitivă, spre însănătoșire: „Imagistic, se atestă resorbția inflamației pulmonare, saturația de oxigen este una bună. Starea psihologică a maestrului este pozitivă”,a  declarat ministra.

Dumbrăveanu a menționat că tactica de tratament a artistului a fost coordonată cu medici de la Spitalul Universitar din Paris, care au confirmat tratamentul cerespunzător al acestuia, dar și a altor pacienți.

Amintim că la sfârșitul lunii octombrie, Nicolae Botgros a fost internat de urgenţă la Institutul de Medicină Urgentă din Capitală. Asta după ce maestrul a fost diagnosticat cu COVID-19, iar din cauza complicaţiilor a ajuns la spital în stare gravă.

Nicolae Botgros are 65 de ani şi s-a născut în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul. Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii” a fost fondată în anul 1970, în cadrul Filamornicii de Stat de către interpretul Nicolae Sulac. Datorită abilităților sale de violonist, Nicolae Botgros a fost numit opt ani mai târziu conducător al Orchestrei Populare „Lăutarii”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *